autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu carne, mere si stafide

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g aluat de foietaj, , 600 g carne de porc, , 4 cepe, , 4 linguri ulei de masline, , 4 mere, , 100 g stafide, , 1 galbenus, , 2 fire de salvie, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala carnea, se sterge si se taie bucati. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste putin ceapa, dupa care se adauga si carnea. Se amesteca, se lasa sa prinda culoare, se stinge cu 1/2 pahar de apa, se introduce si salvia, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, aproximativ o ora. - Intre timp, se taie merele curatate de coaja in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se fierb in putina apa, impreuna cu stafidele, circa 10 minute (cu capac). - Se-ncinge cuptorul la 180°C, se-ntinde aluatul in forma de dreptunghi (15 X 30 cm) si se asaza in tava de la aragaz. Se acopera cu carnea, merele cu stafide, se sareaza, se pipereaza. - Se pliaza marginile foii, una peste alta, ca sa acopere bine umplutura, se unge tarta cu galbenus, se apasa bine la cele doua capete si se baga la cuptor. Se lasa 30-40 de minute si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne, mere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g aluat de foietaj
  • 600 g carne de porc
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 mere
  • 100 g stafide
  • 1 galbenus
  • 2 fire de salvie
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita