autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu carne, mere si stafide

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g aluat de foietaj, , 600 g carne de porc, , 4 cepe, , 4 linguri ulei de masline, , 4 mere, , 100 g stafide, , 1 galbenus, , 2 fire de salvie, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala carnea, se sterge si se taie bucati. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste putin ceapa, dupa care se adauga si carnea. Se amesteca, se lasa sa prinda culoare, se stinge cu 1/2 pahar de apa, se introduce si salvia, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, aproximativ o ora. - Intre timp, se taie merele curatate de coaja in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se fierb in putina apa, impreuna cu stafidele, circa 10 minute (cu capac). - Se-ncinge cuptorul la 180°C, se-ntinde aluatul in forma de dreptunghi (15 X 30 cm) si se asaza in tava de la aragaz. Se acopera cu carnea, merele cu stafide, se sareaza, se pipereaza. - Se pliaza marginile foii, una peste alta, ca sa acopere bine umplutura, se unge tarta cu galbenus, se apasa bine la cele doua capete si se baga la cuptor. Se lasa 30-40 de minute si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne, mere si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 400 g aluat de foietaj
  • 600 g carne de porc
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 mere
  • 100 g stafide
  • 1 galbenus
  • 2 fire de salvie
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Snacks-uri picante