Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala carnea, se sterge si se taie bucati. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste putin ceapa, dupa care se adauga si carnea. Se amesteca, se lasa sa prinda culoare, se stinge cu 1/2 pahar de apa, se introduce si salvia, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, aproximativ o ora. - Intre timp, se taie merele curatate de coaja in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se fierb in putina apa, impreuna cu stafidele, circa 10 minute (cu capac). - Se-ncinge cuptorul la 180°C, se-ntinde aluatul in forma de dreptunghi (15 X 30 cm) si se asaza in tava de la aragaz. Se acopera cu carnea, merele cu stafide, se sareaza, se pipereaza. - Se pliaza marginile foii, una peste alta, ca sa acopere bine umplutura, se unge tarta cu galbenus, se apasa bine la cele doua capete si se baga la cuptor. Se lasa 30-40 de minute si se serveste fierbinte.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii