autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Tarta cu carne si vinata

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
1/2 pachet de aluat frantuzesc-ptr o tava de 26 cm, , , ptr umplutura, 1/2 kg de carne macinata, 1ceapa taiata cuburi mici, 2catei de usturoi pitati, 1 vinata mare, 1/2 pahar marar tocat, 2 oua, 3linguri de ulei de masline, 1 ou ptr uns tarta, putin susan, sare si piper la gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pune ulei de masline intr-o tigaie mare se adauga ceapa si se prajeste pina devine sticloasa,se adauga usturoiul si carnea si se prajeste -fierbe in continuare pina desfacem carnea si isi schimba culoarea-aproximativ 7minute.
Se frige vinata pe foc sau in cuptor la200 de grade 1/2 de ora pina devine moale.Se curata de coaja si se lasa sa se scurga apa din ea.Se toaca miezul vinatei si se adauga la carne,se adauga marar ,sare si piper la gust.
Se intinde o foaie de aluat pe tava sa nu fie groasa,se adauga umplutura de carne si vinata si se acopera cu inca o foaie de aluat intinsa -sa fie subtire, se inchid marginile aluatului.Se face in mijlocul alautului deasupra o gaurica ca aburii sa iese afara si umplutura sa se coaca.Se unge cu ou batut cu putin sare si se presoara cu susan.Se coace la 190 de grade cam 20 de minute pina cind e aurie.Daca apar lichide in gaurica facuta le absorbim cu hirtie absorbanta.Tarta este splendida ptr o masa,servita alaturi cu salata verde sau muraturi.
Este aspectoasa si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si vinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    ceva deosebit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Imi place combinatia, desigur si preparatul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet de aluat frantuzesc-ptr o tava de 26 cm
  • ptr umplutura
  • 1/2 kg de carne macinata
  • 1ceapa taiata cuburi mici
  • 2catei de usturoi pitati
  • 1 vinata mare
  • 1/2 pahar marar tocat
  • 2 oua
  • 3linguri de ulei de masline
  • 1 ou ptr uns tarta
  • putin susan
  • sare si piper la gust

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

ceva deosebit.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Gratar din ceafa de porc