autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2014

Ingrediente
1 dovlecel marisor, 1 ceapa, 2 fire usturoi verde, 3 oua, 400 g aluat foietaj, 300g cas de oaie, 4 linguri gris, 1 lingurita lapte, sare, piper, boia, marar verde, 4 rosii mici

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Tot pe razatoarea cu gauri mari dam si casul de oaie, ceapa si usturoiul.
Dovlecelul stors bine de zeama il amestecam impreuna cu casul, piperul, boiaua, ceapa si usturoiul.Mai adaugam doua oua intregi si albusul de la al treilea, apoi adaugam grizul si amestecam sa se omogenizeze. Daca este cazul adaugam si putina sare.Mararul verde tocat marunt il presaram deasupra apoi amestecam din nou.
Toata compozitia o acoperim si o dam o ora la rece.
Forma de tarta o ungem cu putin unt si asezam in ea foaia de aluat de foietaj dezghetata.Peste ea rasturnam compozitia de cas si dovlecel si pliem marginile aluatului pe care le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu lingutita cu lapte.Deasupra asezam rosiile si marar tocat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi reducem focul la 160 de grade pentru alte 20 de minute.
Facem proba cu scobitoarea si daca este gata, scoatem tarta din cuptor, o lasam putin sa se odihneasca, apoi se poate portiona.
Se poate servi tarta atat calda cat si rece....
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/tarta-cu-cas-de-oaie-si-dovlecel.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cas de oaie si dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Chiftele vegetale cu branza de vaci

Chiftele vegetale cu branza de vaci

Se curata legumele de coaja, se spala, se lasa la scurs. Dam dovleceii pe razatoarea mare si ii punem

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    M Liviu (Bucatar sef) , 06 ianuarie 2015

    Superb, arata bine si sunt sigur ca este si foarte gustos.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2014

    O idee minunata de aperitiv,felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel marisor
  • 1 ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 oua
  • 400 g aluat foietaj
  • 300g cas de oaie
  • 4 linguri gris
  • 1 lingurita lapte
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar verde
  • 4 rosii mici

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

M Liviu (Bucatar sef)

Superb, arata bine si sunt sigur ca este si foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie