Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Ingrediente

  • 1 dovlecel marisor
  • 1 ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 oua
  • 400 g aluat foietaj
  • 300g cas de oaie
  • 4 linguri gris
  • 1 lingurita lapte
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar verde
  • 4 rosii mici

Mod de preparare

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari.

Tot pe razatoarea cu gauri mari dam si casul de oaie, ceapa si usturoiul.

Dovlecelul stors bine de zeama il amestecam impreuna cu casul, piperul, boiaua, ceapa si usturoiul.Mai adaugam doua oua intregi si albusul de la al treilea, apoi adaugam grizul si amestecam sa se omogenizeze. Daca este cazul adaugam si putina sare.Mararul verde tocat marunt il presaram deasupra apoi amestecam din nou.

Toata compozitia o acoperim si o dam o ora la rece.

Forma de tarta o ungem cu putin unt si asezam in ea foaia de aluat de foietaj dezghetata.Peste ea rasturnam compozitia de cas si dovlecel si pliem marginile aluatului pe care le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu lingutita cu lapte.Deasupra asezam rosiile si marar tocat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi reducem focul la 160 de grade pentru alte 20 de minute.

Facem proba cu scobitoarea si daca este gata, scoatem tarta din cuptor, o lasam putin sa se odihneasca, apoi se poate portiona.

Se poate servi tarta atat calda cat si rece....

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/tarta-cu-cas-de-oaie-si-dovlecel.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise