Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Tot pe razatoarea cu gauri mari dam si casul de oaie, ceapa si usturoiul.
Dovlecelul stors bine de zeama il amestecam impreuna cu casul, piperul, boiaua, ceapa si usturoiul.Mai adaugam doua oua intregi si albusul de la al treilea, apoi adaugam grizul si amestecam sa se omogenizeze. Daca este cazul adaugam si putina sare.Mararul verde tocat marunt il presaram deasupra apoi amestecam din nou.
Toata compozitia o acoperim si o dam o ora la rece.
Forma de tarta o ungem cu putin unt si asezam in ea foaia de aluat de foietaj dezghetata.Peste ea rasturnam compozitia de cas si dovlecel si pliem marginile aluatului pe care le ungem cu galbenusul ramas amestecat cu lingutita cu lapte.Deasupra asezam rosiile si marar tocat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi reducem focul la 160 de grade pentru alte 20 de minute.
Facem proba cu scobitoarea si daca este gata, scoatem tarta din cuptor, o lasam putin sa se odihneasca, apoi se poate portiona.
Se poate servi tarta atat calda cat si rece....
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/07/tarta-cu-cas-de-oaie-si-dovlecel.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii