autor:

Maria Markov

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2013

Ingrediente
Aluat:, 150 gr faina, 125 gr unt rece, 50 gr zahar pudra + un pliculet de zahar vanilat, 1 varf lingurita scortisoara, Crema:, 250 gr ricotta, 150 gr Nougat/ciocolata topita, 2 linguri de zahar, 2 linguri frisca lichida, 1 ou, 1 varf lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30 min.
Pentru crema, am frecat bine ricotta cu Nougat-ul, am adaugat frisca lichida si am omogenizat. Eu am mai pus si o lingura de cacao (daca folositi ciocolata in loc de Nougat, nu mai e necesar sa adaugati cacao).
Am adaugat oul intreg si am amestecat bine, iar la final ampresarat si praful de copt, si gata umplutura.
Intr-o tava de 18cm cu pereti detasabili am pus aluatul pe care l-am presat cu dosul unei linguri si cu degetele, imbracand si peretii formei pana la jumatate (aluatul nu se intinde in foaie pentru ca nu am pus ou in el, de aceea l-am aranjat "manual"), apoi am turnat crema de branza si ciocolata si am dat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min.
Eu l-am gatit la aragazul bunicii, deci nu stiu exact ce temperatura era inauntru, dar cred ca daca il coaceti undeva la 190-200 grade, e de bine :).
Am facut-o aseara,asa ca am lasat-o peste noapte sa se raceasca si dimineata m-am trezit cu gandul la ea alaturi de un capuccino, dupa care am bagat-o la frigider, ale carui usi scartaie deja de cate ori au fost deschise pentru cate o felie din tarta.

Apropo, tarta a devenit istorie cand afara inca mai dogorea soarele pranzului!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Se pune ciocolata si untul intr-o craticioara si se dizolva la ben-marie pina devine o crema.Se adauga

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si frisca

Tarta cu ciocolata si frisca

Aluatul il punem in tava de tarta unsa cu putin unt si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Casandra Marele , 16 septembrie 2014

    praf de copt in crema?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 gr zahar pudra + un pliculet de zahar vanilat
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr Nougat/ciocolata topita
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 ou
  • 1 varf lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ananas