Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30 min.
Pentru crema, am frecat bine ricotta cu Nougat-ul, am adaugat frisca lichida si am omogenizat. Eu am mai pus si o lingura de cacao (daca folositi ciocolata in loc de Nougat, nu mai e necesar sa adaugati cacao).
Am adaugat oul intreg si am amestecat bine, iar la final ampresarat si praful de copt, si gata umplutura.
Intr-o tava de 18cm cu pereti detasabili am pus aluatul pe care l-am presat cu dosul unei linguri si cu degetele, imbracand si peretii formei pana la jumatate (aluatul nu se intinde in foaie pentru ca nu am pus ou in el, de aceea l-am aranjat "manual"), apoi am turnat crema de branza si ciocolata si am dat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min.
Eu l-am gatit la aragazul bunicii, deci nu stiu exact ce temperatura era inauntru, dar cred ca daca il coaceti undeva la 190-200 grade, e de bine :).
Am facut-o aseara,asa ca am lasat-o peste noapte sa se raceasca si dimineata m-am trezit cu gandul la ea alaturi de un capuccino, dupa care am bagat-o la frigider, ale carui usi scartaie deja de cate ori au fost deschise pentru cate o felie din tarta.
Apropo, tarta a devenit istorie cand afara inca mai dogorea soarele pranzului!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii