Tarta cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 gr zahar pudra + un pliculet de zahar vanilat
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr Nougat/ciocolata topita
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 ou
  • 1 varf lingurita praf de copt

Mod de preparare

Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30 min.

Pentru crema, am frecat bine ricotta cu Nougat-ul, am adaugat frisca lichida si am omogenizat. Eu am mai pus si o lingura de cacao (daca folositi ciocolata in loc de Nougat, nu mai e necesar sa adaugati cacao).

Am adaugat oul intreg si am amestecat bine, iar la final ampresarat si praful de copt, si gata umplutura.

Intr-o tava de 18cm cu pereti detasabili am pus aluatul pe care l-am presat cu dosul unei linguri si cu degetele, imbracand si peretii formei pana la jumatate (aluatul nu se intinde in foaie pentru ca nu am pus ou in el, de aceea l-am aranjat "manual"), apoi am turnat crema de branza si ciocolata si am dat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min.

Eu l-am gatit la aragazul bunicii, deci nu stiu exact ce temperatura era inauntru, dar cred ca daca il coaceti undeva la 190-200 grade, e de bine :).

Am facut-o aseara,asa ca am lasat-o peste noapte sa se raceasca si dimineata m-am trezit cu gandul la ea alaturi de un capuccino, dupa care am bagat-o la frigider, ale carui usi scartaie deja de cate ori au fost deschise pentru cate o felie din tarta.

Apropo, tarta a devenit istorie cand afara inca mai dogorea soarele pranzului!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise