autor:

Maria Markov

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2013

Ingrediente
Aluat:, 150 gr faina, 125 gr unt rece, 50 gr zahar pudra + un pliculet de zahar vanilat, 1 varf lingurita scortisoara, Crema:, 250 gr ricotta, 150 gr Nougat/ciocolata topita, 2 linguri de zahar, 2 linguri frisca lichida, 1 ou, 1 varf lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30 min.
Pentru crema, am frecat bine ricotta cu Nougat-ul, am adaugat frisca lichida si am omogenizat. Eu am mai pus si o lingura de cacao (daca folositi ciocolata in loc de Nougat, nu mai e necesar sa adaugati cacao).
Am adaugat oul intreg si am amestecat bine, iar la final ampresarat si praful de copt, si gata umplutura.
Intr-o tava de 18cm cu pereti detasabili am pus aluatul pe care l-am presat cu dosul unei linguri si cu degetele, imbracand si peretii formei pana la jumatate (aluatul nu se intinde in foaie pentru ca nu am pus ou in el, de aceea l-am aranjat "manual"), apoi am turnat crema de branza si ciocolata si am dat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min.
Eu l-am gatit la aragazul bunicii, deci nu stiu exact ce temperatura era inauntru, dar cred ca daca il coaceti undeva la 190-200 grade, e de bine :).
Am facut-o aseara,asa ca am lasat-o peste noapte sa se raceasca si dimineata m-am trezit cu gandul la ea alaturi de un capuccino, dupa care am bagat-o la frigider, ale carui usi scartaie deja de cate ori au fost deschise pentru cate o felie din tarta.

Apropo, tarta a devenit istorie cand afara inca mai dogorea soarele pranzului!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata amara

Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata amara

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea! In robotul de bucatarie mixam untul cu zaharul;Amestecand

2 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Casandra Marele , 16 septembrie 2014

    praf de copt in crema?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 gr zahar pudra + un pliculet de zahar vanilat
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr Nougat/ciocolata topita
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 ou
  • 1 varf lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gogosi cu ciocolata