autor:

Carmen's_Atelier

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tartă cu ciocolată și nuci

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 mai 2014

Ingrediente
Pâte sablée:, , 200 gr făină ( tip 45 sau normală de patiserie 000), 90 gr zahăr, 25 gr cacao, 1 vf de sare, 100 gr unt, 1 ou, nuci, , Crème ganache:, 250 gr ciocolată ( 70 % conținut de cacao), 80 ml lapte, 12 gr unt, 200 ml friscă lichidă, 2 ouă

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile trebuie să fie reci, la fel ca și ingredientele.



- Amestecăm făina, zahărul și pudra de cacao. Adăugăm untul tăiat cuburi. Amestecăm ingredientele astfel încât să obținem o compoziție cu textură de nisip. Nu amestecăm foarte mult pentru a nu încălzi untul.

- Batem oul cu un pic de sare și îl adăugăm peste făină. Amestecăm până ce obținem un aluat cu o compoziție omogenă.



Aluatul obținut se pune la frigider într-o folie alimentară, minim o oră.



Încălzim cuptorul la 180 grade.



Scoatem aluatul de la frigider, îl întindem într-o foaie potrivită pentru formă. Înțepăm aluatul cu furculița pentru a permite aerului să circule.

Aluatul se va pre-coace timp de 20 de minute. Îl scoatem și îl ungem cu un albuș de ou bătut.



În timp ce se coace aluatul de tartă realizăm crema...



- Cu un cuțit, radem ciocolata și o punem într-un bol adânc.



- Într-o oală punem la foc mediu laptele, untul și frișca lichidă. Amestecăm continuu până la primul clocot. Amestecul se varsă peste ciocolată și se amestecă ușor, având grijă să nu facem spumă sau bule. Nu folosiți mixerul.



- Într-un bol batem cele două ouă și le adăugăm peste compoziția de ciocolată. Amestecăm până se va obține o compoziție lichidă, ușor cremoasă.

Peste aluatul de tartă uns cu albușul de ou se adăugă nucile. Peste acestea se adaugă compoziția de ciocolată.



Se pune tava în cuptor pentu 10 minute. Stingem focul și mai lăsăm tarta pentru încă 10 minute în cuptorul stins dar încă cald.



Verificam coacerea. Crema trebuie să aibă textura unei budinci.



Scoatem tarta. O lăsăm să se răcească și o punem în frigider timp de minim 1 oră înainte de a o gusta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată și nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TARTA CU MERE SI MANGO

TARTA CU MERE SI MANGO

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga margarina taiata cubulete si se amesteca,se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si

8 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pâte sablée:
  • 200 gr făină ( tip 45 sau normală de patiserie 000)
  • 90 gr zahăr
  • 25 gr cacao
  • 1 vf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • nuci
  • Crème ganache:
  • 250 gr ciocolată ( 70 % conținut de cacao)
  • 80 ml lapte
  • 12 gr unt
  • 200 ml friscă lichidă
  • 2 ouă

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

3 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Spaghetti cu creveți și zucchini

Spaghetti cu creveți și zucchini

Punem pastele la fiert în apă cu sare. Avem grijă să nu le fierbem foarte mult, acestea

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu smochine