Tarta cu ciocolata si banane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ciocolata si banane

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 banane mari
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte (pentru topit ciocolata)
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom

Mod de preparare

1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam galbenusurile si apa rece si framantam in continuare pana se omogenizeaza aluatul. Va rezulta un aluat fraged si foarte faramicios. Il invelim in folie si il punem la frigider 30-40 de minute.

2. Intre timp preparam budinca de ciocolata astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand a inceput sa fiarba dam deoparte si incorporam amestecul de faina. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

3. Punem cicolata cu 50 ml lapte la topit pe baie de abur. Adaugam ciocolata topita in budinca fiarta, amestecam pana se incorporeaza si apoi adaugam untul. Lasam budinca sa se raceasca.

4. Scoatem din frigider aluatul pentru tarta, il framantam un pic si apoi il punem intr-o forma de tarta (eu am folosit o forma de dimensiune 26 cm), fara sa ungem forma deoarece aluatul contine unt si nu se lipeste. Intepam cu furculita aluatul pe fund si asezam hartie de copt peste care punem boabe de fasole. Asta ca sa nu creasca aluatul neuniform. Il coacem la cuptor timp de 15 minute dupa care scoatem hartia cu fasolea si mai coacem inca 15 minute. Cand este gata scoatem tava cu aluatul si lasam sa se raceasca.

5. Taiem doua banane felii si acoperim cu ele fundul tartei. Peste feliile de banana punem budinca de cicolata si dam la frigider 2-3 ore.

6. Cand tarta s-a intarit bine luam celelalte doua banane si le taiem felii. Incingem 15 grame unt intr-o tigaie, dam pe o parte feliile de banana in 15-20 grame zahar pudra si prajim pe acesta parte (cu zaharul pudra) timp de 2-3 minute. Lasam sa se racesca pe un platou si aranjam feliile de banana caramelizate peste umplutura (cu partea caramelizata in sus). Se da la frigider o jumatate de ora, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise