autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si banane

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2011

Ingrediente
Pentru blatul de tarta:, 300 gr faina, 125 gr unt sau margarina, 2 galbenusuri, 1 lingura de zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt, 50 ml apa rece, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 4 banane mari, 500 ml lapte, 100 gr zahar, 100 gr ciocolata neagra, 50 ml lapte (pentru topit ciocolata), 50 gr unt, 3 linguri faina, 1 lingura amidon, 1 lingura cacao, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam galbenusurile si apa rece si framantam in continuare pana se omogenizeaza aluatul. Va rezulta un aluat fraged si foarte faramicios. Il invelim in folie si il punem la frigider 30-40 de minute.

2. Intre timp preparam budinca de ciocolata astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand a inceput sa fiarba dam deoparte si incorporam amestecul de faina. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

3. Punem cicolata cu 50 ml lapte la topit pe baie de abur. Adaugam ciocolata topita in budinca fiarta, amestecam pana se incorporeaza si apoi adaugam untul. Lasam budinca sa se raceasca.

4. Scoatem din frigider aluatul pentru tarta, il framantam un pic si apoi il punem intr-o forma de tarta (eu am folosit o forma de dimensiune 26 cm), fara sa ungem forma deoarece aluatul contine unt si nu se lipeste. Intepam cu furculita aluatul pe fund si asezam hartie de copt peste care punem boabe de fasole. Asta ca sa nu creasca aluatul neuniform. Il coacem la cuptor timp de 15 minute dupa care scoatem hartia cu fasolea si mai coacem inca 15 minute. Cand este gata scoatem tava cu aluatul si lasam sa se raceasca.

5. Taiem doua banane felii si acoperim cu ele fundul tartei. Peste feliile de banana punem budinca de cicolata si dam la frigider 2-3 ore.

6. Cand tarta s-a intarit bine luam celelalte doua banane si le taiem felii. Incingem 15 grame unt intr-o tigaie, dam pe o parte feliile de banana in 15-20 grame zahar pudra si prajim pe acesta parte (cu zaharul pudra) timp de 2-3 minute. Lasam sa se racesca pe un platou si aranjam feliile de banana caramelizate peste umplutura (cu partea caramelizata in sus). Se da la frigider o jumatate de ora, dupa care se poate servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Acest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Imi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

151 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • SnookyMe

    SnookyMe (Chef de cuisine):

    A iesit suuuuper... A fost prima data cand am gatit tarta si sunt mandra. A fost mai usor decat ma asteptam. Incercati-o pentru ca nu o sa va para rau! :)

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2014

    cred ca e buun

  • Fara foto

    Sorina Stoicescu , 08 martie 2014

    Hhhm si ce bine arata!!!!!!Felicitari!! Sigur o sa o fac si eu!!

  • Fara foto

    Cenean Rodica , 20 septembrie 2013

    M-a dat gata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Abia astept Catalina! Multumesc pentru aprecieri, fetelor! Va pup!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

      o voi incerca si eu si voi reveni cu poze, arata tare bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Apetisanta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Tentatie absolutã!!! yummy!!!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Si cu multaaa ciocolataaaa mmmmmmmmmmmmm...o bunatate!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Cred ca e foarte buna.......felicitari.....salvat.....

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Multumesc tare mult, fetelor! Pupici!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      Imi place combinatia.Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      Foarte apetisanta!*****

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      wow, cred ca este foarte, foarte buna!! Salvata votata!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 ml apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 banane mari
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte (pentru topit ciocolata)
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

VIORICA (Chef de cuisine)

cred ca e buun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe