autor:

Poliana

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si cirese

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 iunie 2013

Ingrediente
Crusta, 100 gr unt, 170 gr faina, 50 gr nuci macinate, 50 gr cacao, 50 gr zahar, 1/2 lingurita sare, 1 ou, 2-3 linguri apa rece, , Umplutura, 300 gr ciocolata neagra 60% cacao, 200 ml smantana pt frisca, 100 ml smantana dulce de separator, 1 lingurita indulcitor lichid, 1 lingura sirop/lichior amaretto, 300 gr cirese

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul taiat cubulete. Incepem sa framantam cu degetele pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si 2 linguri de apa rece (pentru inceput) si framantam usor pana la omogenizare. Daca mai este nevoie mai adaugam apa, sau faina dupa caz. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l dam la rece pentru cel putin o ora.

Cat timp sta aluatul la rece putem sa ne apucam de umplutura. Ciresele le spalam bine si apoi eliminam samburii si coditele.


Ciocolata o punem pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si smantana dulce - se poate folosi doar smantana dulce sau doar smantana pentru frisca, eu asa am avut. Cand ciocolata e topita complet si compozitia e omogena luam de pe foc si adaugam lingurita de indulcitor lichid (sau 4 linguri zahar) si lingura de sirop amaretto apoi omogenizam. Lasam compozitia deoparte, fara sa o dam la rece.

Dupa ce a trecut o ora putem sa scoatem aluatul din frigider. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Ungem cu unt o forma de tarta de dimensiuni 24-26cm.
Aluatul putem sa-l intindem cu sucitorul, sau sa-l punem direct in tava si sa-l aranjam cu mainile - eu asa am procedat. Dupa ce am aranjat frumos aluatul in tava il intepam din loc in loc cu furculita si il acoperim cu hartie de copt iar deasupra punem boabe de fasole din plin.

Cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Dupa 15 minute scoatem tarta si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole. Reintroducem tarta la cuptor pentru inca 5 minute. Putem lasa tarta chiar si 8 minute, ca sa fim siguri ca e coapta bine.

Atat cu cuptorul de acum inainte totul e foarte simplu. Dupa ce crusta s-a mai racorit putin presaram ciresele pregatite la baza tartei. Peste cirese turnam crema de ciocolata si nivelam. Dam la rece, preferabil peste noapte.

Pentru ca tarta sa fie taiata cu usurinta introducem un cutit in apa calda, il stergem cu un servetel apoi o putem sa o feliem fara probleme. Procedam la fel pentru fiecare felie.

Enjoy!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers. Se

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caramaliu Vasilica , 18 septembrie 2014

    Delicioasa ! Am incercat-o .

  • Fara foto

    Stefy Alex , 21 mai 2014

    Tine greutate sa nu se umfle tarta.

  • Fara foto

    Ana Radu , 20 mai 2014

    ce rol are fasolea ca nu inteleg

    • Fara foto

      Alina Tataruca , 31 august 2013

      Delicioasa ! Am incercat-o .

    • Fara foto

      Mioara Ciobanu , 31 august 2013

      am facut-o si eu, deasupra am mai pus frisca+putina esenta de rom, e minunata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 august 2013

      Un deliciu...

    • Fara foto

      ary , 25 iunie 2013

      este gustos

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 22 iunie 2013

      Fina si delicioasa ! Felicitari !!!

    • Fara foto

      Stela Cristea , 20 iunie 2013

      Arata minunat! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Crusta
  • 100 gr unt
  • 170 gr faina
  • 50 gr nuci macinate
  • 50 gr cacao
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 2-3 linguri apa rece
  • Umplutura
  • 300 gr ciocolata neagra 60% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smantana dulce de separator
  • 1 lingurita indulcitor lichid
  • 1 lingura sirop/lichior amaretto
  • 300 gr cirese

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte