autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si fructe uscate caramelizate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 220 g faina + inca 50 g, , 80 g zahar tos, , 1 ou, , 40 g migdale macinate, , 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca., Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie, , 100 g fructe uscate (nuci, alune, migdale, fistic), , 100 g zahar, , 300 ml frisca nebatuta, , 30 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti in bolul robotului de bucatarie faina, zaharul, untul taiat bucatele si migdalele macinate si mixati-le pana ce obtineti un amestec faramicios. Adaugati apoi oul intreg si continuati sa mixati pana ce aluatul se aduna, formand o bila. Puneti-l la rece si lasati-l sa se odihneasca circa 10 minute.
Incingeti cuptorul la 170°, ungeti si infainati o forma de tarta cu fundul detasabil.
Intindeti aluatul, asezati-l in tava, intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt si presarati peste ea boabe de fasole uscata. Coaceti aluatul 15 minute, indepartati hartia si boabele de fasole si mai dati-l circa 15 minute la cuptor.
Zdrobiti ciocolata si puneti-o intr-un bol. Puneti frisca nebatuta pe foc si, cand clocoteste, turnati-o peste ciocolata. Amestecati bine, adaugati si untul si continuati sa amestecati. Turnati crema astfel obtinuta peste aluatul copt si lasati-l sa stea la rece cel putin trei ore.
Puneti intr-o craticioara zaharul cu 2 linguri de apa si lasati-l sa se caramelizeze, la foc potrivit, pana ce devine maroniu. Incorporati fructele uscate, luati-le de pe foc si rasturnati-le pe o tava unsa sau - si mai bine - pe o placa de marmura, rasfirandu-le. Inainte de a servi prajitura, decorati-o cu fructele caramelizate desprinse bucati-bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si fructe uscate caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu biscuiti si banana

Rulada cu biscuiti si banana

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa

38 voturi    16 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 220 g faina + inca 50 g
  • 80 g zahar tos
  • 1 ou
  • 40 g migdale macinate
  • 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca.
  • Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie
  • 100 g fructe uscate (nuci
  • alune
  • migdale
  • fistic)
  • 100 g zahar
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 30 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cake pops