autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si fructe uscate caramelizate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 220 g faina + inca 50 g, , 80 g zahar tos, , 1 ou, , 40 g migdale macinate, , 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca., Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie, , 100 g fructe uscate (nuci, alune, migdale, fistic), , 100 g zahar, , 300 ml frisca nebatuta, , 30 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti in bolul robotului de bucatarie faina, zaharul, untul taiat bucatele si migdalele macinate si mixati-le pana ce obtineti un amestec faramicios. Adaugati apoi oul intreg si continuati sa mixati pana ce aluatul se aduna, formand o bila. Puneti-l la rece si lasati-l sa se odihneasca circa 10 minute.
Incingeti cuptorul la 170°, ungeti si infainati o forma de tarta cu fundul detasabil.
Intindeti aluatul, asezati-l in tava, intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt si presarati peste ea boabe de fasole uscata. Coaceti aluatul 15 minute, indepartati hartia si boabele de fasole si mai dati-l circa 15 minute la cuptor.
Zdrobiti ciocolata si puneti-o intr-un bol. Puneti frisca nebatuta pe foc si, cand clocoteste, turnati-o peste ciocolata. Amestecati bine, adaugati si untul si continuati sa amestecati. Turnati crema astfel obtinuta peste aluatul copt si lasati-l sa stea la rece cel putin trei ore.
Puneti intr-o craticioara zaharul cu 2 linguri de apa si lasati-l sa se caramelizeze, la foc potrivit, pana ce devine maroniu. Incorporati fructele uscate, luati-le de pe foc si rasturnati-le pe o tava unsa sau - si mai bine - pe o placa de marmura, rasfirandu-le. Inainte de a servi prajitura, decorati-o cu fructele caramelizate desprinse bucati-bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si fructe uscate caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec rasturnat cu banane

Chec rasturnat cu banane

Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din

16 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Turte dulci cu susan

Turte dulci cu susan

1. Margarina se pune la foc mic, cind incepe sa se topeasca se adauga zaharul si se amesteca pana

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 220 g faina + inca 50 g
  • 80 g zahar tos
  • 1 ou
  • 40 g migdale macinate
  • 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca.
  • Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie
  • 100 g fructe uscate (nuci
  • alune
  • migdale
  • fistic)
  • 100 g zahar
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 30 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Savarina de la ea de acasa