autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si fructe uscate caramelizate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 220 g faina + inca 50 g, , 80 g zahar tos, , 1 ou, , 40 g migdale macinate, , 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca., Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie, , 100 g fructe uscate (nuci, alune, migdale, fistic), , 100 g zahar, , 300 ml frisca nebatuta, , 30 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti in bolul robotului de bucatarie faina, zaharul, untul taiat bucatele si migdalele macinate si mixati-le pana ce obtineti un amestec faramicios. Adaugati apoi oul intreg si continuati sa mixati pana ce aluatul se aduna, formand o bila. Puneti-l la rece si lasati-l sa se odihneasca circa 10 minute.
Incingeti cuptorul la 170°, ungeti si infainati o forma de tarta cu fundul detasabil.
Intindeti aluatul, asezati-l in tava, intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt si presarati peste ea boabe de fasole uscata. Coaceti aluatul 15 minute, indepartati hartia si boabele de fasole si mai dati-l circa 15 minute la cuptor.
Zdrobiti ciocolata si puneti-o intr-un bol. Puneti frisca nebatuta pe foc si, cand clocoteste, turnati-o peste ciocolata. Amestecati bine, adaugati si untul si continuati sa amestecati. Turnati crema astfel obtinuta peste aluatul copt si lasati-l sa stea la rece cel putin trei ore.
Puneti intr-o craticioara zaharul cu 2 linguri de apa si lasati-l sa se caramelizeze, la foc potrivit, pana ce devine maroniu. Incorporati fructele uscate, luati-le de pe foc si rasturnati-le pe o tava unsa sau - si mai bine - pe o placa de marmura, rasfirandu-le. Inainte de a servi prajitura, decorati-o cu fructele caramelizate desprinse bucati-bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si fructe uscate caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Preparam crema pornind de la Tiramisu rețeta originală: 8 galbenusuri + 200g zahar pudra le mixam

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati

22 voturi    14 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 220 g faina + inca 50 g
  • 80 g zahar tos
  • 1 ou
  • 40 g migdale macinate
  • 125 g unt + 1 bucatica cat o nuca.
  • Pentru garnitura: 300 g ciocolata amaruie
  • 100 g fructe uscate (nuci
  • alune
  • migdale
  • fistic)
  • 100 g zahar
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 30 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Tarta rasturnata cu caise caramelate