autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 50 g Maizena (zeamil, amidon), , 2 varfuri de cutit zahar, , 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca), , 1 galbenus, , 1 lingura otet, , sare., Pentru garnitura: 200 g ciocolata de menaj, , 200 ml frisca nebatuta, , 20 g unt, , 150 g zahar pudra, , 125 g samburi de nuca, , 10 boabe de strugure alb.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.
Puneti intr-un castron mai mare faina, zeamilul, 2 prize de sare, zaharul si untul si framantati-le cu varfurile degetelor pana ce obtineti o masa sfaramicioasa. Adaugati galbenusul, 40 ml de apa si otetul, continuati sa framantati si formati apoi din aluatul astfel preparat o bila.
Ungeti cu unt o forma de tarta si asezati aluatul in ea, intepati-l din loc in loc cu o furculita (doar pe fundul tavii) si bagati-l 10 minute la congelator. Acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt, presarati deasupra boabe de fasole uscata, coaceti-l 15 minute si indepartati hartia si boabele. Dati din nou aluatul la cuptor, coaceti-l inca 15 minute, scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca.
Incalziti frisca, taiati ciocolata cu un cutit si puneti-o intr-un bol. Turnati frisca clocotita peste ciocolata, amestecati bine, incorporati untul si continuati sa amestecati cu o spatula pana ce compozitia devine neteda.
Asezati samburii de nuca pe fundul tartei (lasati cativa si pentru decorat), turnati crema deasupra si tineti tarta circa 2 ore la rece.
Puneti pe foc zaharul impreuna cu putina apa si lasati-l sa se caramelizeze frumos. Luati-l de pe foc si, dupa ce s-a racit putin, inmuiati in el boabele de strugure una cate una, tinandu-le de codite. Asezati fructele caramelizate pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca.
Inmuiati in zaharul caramelizat si samburii de nuca pusi deoparte si, dupa ce s-au intarit, zdrobiti-i nu prea marunt. Inainte de a servi tarta, ornati-o cu miezul de nuca si cu strugurii caramelizati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes tiramisu

Cupcakes tiramisu

Briosele: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 50 g Maizena (zeamil
  • amidon)
  • 2 varfuri de cutit zahar
  • 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • sare.
  • Pentru garnitura: 200 g ciocolata de menaj
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 20 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 125 g samburi de nuca
  • 10 boabe de strugure alb.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
CHEC BRAN