autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina, , 50 g Maizena (zeamil, amidon), , 2 varfuri de cutit zahar, , 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca), , 1 galbenus, , 1 lingura otet, , sare., Pentru garnitura: 200 g ciocolata de menaj, , 200 ml frisca nebatuta, , 20 g unt, , 150 g zahar pudra, , 125 g samburi de nuca, , 10 boabe de strugure alb.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.
Puneti intr-un castron mai mare faina, zeamilul, 2 prize de sare, zaharul si untul si framantati-le cu varfurile degetelor pana ce obtineti o masa sfaramicioasa. Adaugati galbenusul, 40 ml de apa si otetul, continuati sa framantati si formati apoi din aluatul astfel preparat o bila.
Ungeti cu unt o forma de tarta si asezati aluatul in ea, intepati-l din loc in loc cu o furculita (doar pe fundul tavii) si bagati-l 10 minute la congelator. Acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt, presarati deasupra boabe de fasole uscata, coaceti-l 15 minute si indepartati hartia si boabele. Dati din nou aluatul la cuptor, coaceti-l inca 15 minute, scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca.
Incalziti frisca, taiati ciocolata cu un cutit si puneti-o intr-un bol. Turnati frisca clocotita peste ciocolata, amestecati bine, incorporati untul si continuati sa amestecati cu o spatula pana ce compozitia devine neteda.
Asezati samburii de nuca pe fundul tartei (lasati cativa si pentru decorat), turnati crema deasupra si tineti tarta circa 2 ore la rece.
Puneti pe foc zaharul impreuna cu putina apa si lasati-l sa se caramelizeze frumos. Luati-l de pe foc si, dupa ce s-a racit putin, inmuiati in el boabele de strugure una cate una, tinandu-le de codite. Asezati fructele caramelizate pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca.
Inmuiati in zaharul caramelizat si samburii de nuca pusi deoparte si, dupa ce s-au intarit, zdrobiti-i nu prea marunt. Inainte de a servi tarta, ornati-o cu miezul de nuca si cu strugurii caramelizati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Eclaire cu fondant si crema de ciocolata

Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 50 g Maizena (zeamil
  • amidon)
  • 2 varfuri de cutit zahar
  • 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • sare.
  • Pentru garnitura: 200 g ciocolata de menaj
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 20 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 125 g samburi de nuca
  • 10 boabe de strugure alb.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Choux-uri cu crema de ness si ciocolata