autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g aluat de foietaj (vezi reteta de sus), , 800 g ciuperci proaspete, , 12 fire de patrunjel, , 100 g unt, , 1 lingura faina, , 200 ml lapte, , 4 linguri (rase) de malai, , 30 g parmezan (cascaval) ras, , sare, , piper alb macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se-ntinde aluatul, se-mbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se-nteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200°C. - Intr-o cratita, se topeste 80 g unt si se prajesc in el ciupercile, pana ce se rumenesc. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele patrunjelul taiat (cu foarfeca) si se pun de-o parte. - Intr-o alta craticioara mai mica se topeste restul de unt, se pune faina sa se rumeneasca, se stinge cu laptele turnat putin cate putin, amestecandu-se intruna. Se adauga malaiul fiert - separat - 5 minute si se lasa sa fiarba impreuna alte 5 minute. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza parmezanul (cascavalul) ras. Crema astfel obtinuta se intinde peste aluat, se acopera cu ciupercile rumenite si se baga tarta din nou la cuptor. Se lasa 5-10 minute si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu praz leurda si ciuperci

Tarta cu praz leurda si ciuperci

In tigaia cu unt incins se caleste partea alba de la praz taiata rondele, se adauga ciupercile feliate,

1 vot    1 comentariu
1h 40 min
Aperitive
Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Se prepara aluatul amestecandu-se toate ingredientele(se poate folosi si robotul). Se tine aluatul

4 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g aluat de foietaj (vezi reteta de sus)
  • 800 g ciuperci proaspete
  • 12 fire de patrunjel
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri (rase) de malai
  • 30 g parmezan (cascaval) ras
  • sare
  • piper alb macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pâine cu bere şi seminţe