autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g aluat de foietaj (vezi reteta de sus), , 800 g ciuperci proaspete, , 12 fire de patrunjel, , 100 g unt, , 1 lingura faina, , 200 ml lapte, , 4 linguri (rase) de malai, , 30 g parmezan (cascaval) ras, , sare, , piper alb macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se-ntinde aluatul, se-mbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se-nteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200°C. - Intr-o cratita, se topeste 80 g unt si se prajesc in el ciupercile, pana ce se rumenesc. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele patrunjelul taiat (cu foarfeca) si se pun de-o parte. - Intr-o alta craticioara mai mica se topeste restul de unt, se pune faina sa se rumeneasca, se stinge cu laptele turnat putin cate putin, amestecandu-se intruna. Se adauga malaiul fiert - separat - 5 minute si se lasa sa fiarba impreuna alte 5 minute. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza parmezanul (cascavalul) ras. Crema astfel obtinuta se intinde peste aluat, se acopera cu ciupercile rumenite si se baga tarta din nou la cuptor. Se lasa 5-10 minute si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Se prepara aluatul amestecandu-se toate ingredientele(se poate folosi si robotul). Se tine aluatul

4 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g aluat de foietaj (vezi reteta de sus)
  • 800 g ciuperci proaspete
  • 12 fire de patrunjel
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri (rase) de malai
  • 30 g parmezan (cascaval) ras
  • sare
  • piper alb macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele Mc Donald`s