Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se-ntinde aluatul, se-mbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se-nteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200°C. - Intr-o cratita, se topeste 80 g unt si se prajesc in el ciupercile, pana ce se rumenesc. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele patrunjelul taiat (cu foarfeca) si se pun de-o parte. - Intr-o alta craticioara mai mica se topeste restul de unt, se pune faina sa se rumeneasca, se stinge cu laptele turnat putin cate putin, amestecandu-se intruna. Se adauga malaiul fiert - separat - 5 minute si se lasa sa fiarba impreuna alte 5 minute. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza parmezanul (cascavalul) ras. Crema astfel obtinuta se intinde peste aluat, se acopera cu ciupercile rumenite si se baga tarta din nou la cuptor. Se lasa 5-10 minute si se serveste fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii