Tarta cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g aluat de foietaj (vezi reteta de sus),
  • 800 g ciuperci proaspete,
  • 12 fire de patrunjel,
  • 100 g unt,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte,
  • 4 linguri (rase) de malai,
  • 30 g parmezan (cascaval) ras,
  • sare,
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se-ntinde aluatul, se-mbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se-nteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 200°C. - Intr-o cratita, se topeste 80 g unt si se prajesc in el ciupercile, pana ce se rumenesc. Se sareaza, se pipereaza, se presara peste ele patrunjelul taiat (cu foarfeca) si se pun de-o parte. - Intr-o alta craticioara mai mica se topeste restul de unt, se pune faina sa se rumeneasca, se stinge cu laptele turnat putin cate putin, amestecandu-se intruna. Se adauga malaiul fiert - separat - 5 minute si se lasa sa fiarba impreuna alte 5 minute. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza parmezanul (cascavalul) ras. Crema astfel obtinuta se intinde peste aluat, se acopera cu ciupercile rumenite si se baga tarta din nou la cuptor. Se lasa 5-10 minute si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise