autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 125g unt, 250g faina, 40g zahar, 1 plic zahar vanilat, 5-6 linguri lapte rece, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 500g crema de branza (fromage blac), 250g smantana 30% grasime (creme fraiche), 4 oua, putina sare, 250g zahar, 1 plic zahar vanilat, esenta de vanilie, 150g faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:

Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un aluat omogen, apoi il invelim intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura:

Crema de branza o amestecam cu smantana, adaugam si zaharul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, mixam bine, apoi adaugam gabenusurile si la sfarsit faina. Mixam totul pana la omogenizare.



Intr-un alt vas, mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare si cu ajutorul unei spatule incorporam in compozitia de branza.

Aluatul rece il intindem intr-o forma rotunda pe masa usor infainata, apoi imbracam o tava rotunda de 24cm (pe care am tapetata-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei) si pe peretii tavii (foto) cu aluatul obtinut, iar in mijloc asezam umplutura si nivelam usor.

Dam tava la cuptor pentru juamtate de ora la foc mare si inca 20 minute ala foc mic sau pana se rumeneste frumos deasupra!

Lasam sa se raceasca in cuptorul intre-deschis pentru a nu crapa! Pudram cu zahar pudra si o putem servi cu mare drag!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Pentru blat. Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul

72 voturi    27 comentarii
2h
Prajituri
tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

Intr-un castron se bate bine frisca.Se adauga crema mascarpone si zaharul pudra cu aroma de vanilie.Compozitia

9 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125g unt
  • 250g faina
  • 40g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500g crema de branza (fromage blac)
  • 250g smantana 30% grasime (creme fraiche)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 150g faina

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiti finete