autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

Tarta cu crema de branza si mac

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aceasta tarta aveti nevoie de:, , - pentru aluat:, , 200 gr faina, 75 gr unt moale, 3 linguri zahar, 2 oua, 1/2 plic praf copt, 100 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, - pentru umplutra mac, , 200 gr mac, 100 gr faina, 1/2 lingurita rasa praf de copt, 3 oua medii, 50 gr unt topit, 4 linguri gr zahar, 1 plic zahar vanilat/ esenta de rom, 2 linguri de lapte, - pentru crema de branza, , 500 gr ricotta/branza de vaci, 75 gr zahar, 30 gr unt topit, 50 gr faina, 1/2 lingurita praf de copt, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie/portocala, candite ( optional )

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Preparare blat

Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni complet cand adaugam faina).

Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen.

Preparare umplutura de mac:

Macul impreuna cu zaharul se macina, intr-un robot sau in maasina de facut zahar praf. Se adauga ouale, unul cate unul, untul topit si racit,laptele, zaharul, zaharul vanilat sau putina esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. In cazul in care este destul de tare se adauga unt topit si lapte.

Preparare crema de branza:

Se amesteca ricotta, sau branza de vaci stoarsa bine, cu untul topit si racit. La care se adauga ouale batute cu furculita, zaharul, zaharul vanilat, si faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta. Daca doriti, puteti adauga si coaja de lamaie, portocale, stafide sau bobite de ciocolata. Eu am adaugat coji de lamaie si portocale.
Asamblare tarta:

Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu o foaie de hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine.

Adaugam aluatul pentru blat si il nivelam. Peste el adaugam umplutura de mac, o nivelam cu grija iar peste mac, adaugam umplutura de branza.

Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Timpul de coacere este foarte important la aceasta tarta pentru ca daca o lasati prea mult, va iesi destul de uscata. Dupa 30 de minute, infigeti o scobitoare in tarta. Daca iese usor umeda datorita umpluturii de branza, scoateti tarta din cuptor ( branzica se mai intareste dupa ce se raceste). Daca scobitoarea iese din tarta cu urme de mac sau de blat, o mai tineti 3-4 minute si repetati testul cu scobitoarea.

Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca 2-3 minute in forma, apoi o scoatem cu grija si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calda sau rece. Noi am servit-o calda dar si rece, ambele variante sunt bune.
Absolut delicioasa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de branza si iaurt cu vanilie

Tort de branza si iaurt cu vanilie

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul

14 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Frisca se bate cu mixerul si se da la rece,intre timp se taie fructele cubulete si gelatina(cele

7 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Delicioasa!!! Eu am facut-o surpriza la sotul meu, datorita faptului ca sarbatoream ceva!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Excelenta tarta ! cred ca e grozav de gustoasa yumi,yumi...*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    cat e de apetisanta1

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Excelenta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta tarta aveti nevoie de:
  • - pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 75 gr unt moale
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf copt
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • - pentru umplutra mac
  • 200 gr mac
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita rasa praf de copt
  • 3 oua medii
  • 50 gr unt topit
  • 4 linguri gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat/ esenta de rom
  • 2 linguri de lapte
  • - pentru crema de branza
  • 500 gr ricotta/branza de vaci
  • 75 gr zahar
  • 30 gr unt topit
  • 50 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie/portocala
  • candite ( optional )

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

13 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Monica (Chef de cuisine)

Delicioasa!!! Eu am facut-o surpriza la sotul meu, datorita faptului ca sarbatoream ceva!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort aniversar inima