Participand la Festivalul blogurilor Gustoase, am...tras cu ochiul si prin alte bloguri. Calatorind prin Bucataria Furnicutilor am gasit aceasta minunata tarta, facuta de Cristina. Multumesc tare mult pentru idee....
Deci sa ne apucam de treaba si sa facem aluatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema de vanilie o facem mixand bine oul si galbenususl cu zaharul , pina cand acesta din urma se topeste.Adaugam apoi amidonul si laptele putin cate putin.Nu uitam sa adaugam si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
Merele le scobim de cotor , apoi le curatim si le taiem felii.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unei sucitori.
Punem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat asezam feliile de mere, presaram scortisoara, deasupra turnam crema de vanilie.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade C .
Dam tava cu tarta la cuptor pentru 50-60 minute pina se intareste crema si se rumenesc marginile tartei.
Lasam sa se raceasca tarta in forma, apoi o scoatem si poate fi portionata.
Pofta mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii