Participand la Festivalul blogurilor Gustoase, am...tras cu ochiul si prin alte bloguri. Calatorind prin Bucataria Furnicutilor am gasit aceasta minunata tarta, facuta de Cristina. Multumesc tare mult pentru idee....
Deci sa ne apucam de treaba si sa facem aluatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema de vanilie o facem mixand bine oul si galbenususl cu zaharul , pina cand acesta din urma se topeste.Adaugam apoi amidonul si laptele putin cate putin.Nu uitam sa adaugam si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
Merele le scobim de cotor , apoi le curatim si le taiem felii.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unei sucitori.
Punem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat asezam feliile de mere, presaram scortisoara, deasupra turnam crema de vanilie.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade C .
Dam tava cu tarta la cuptor pentru 50-60 minute pina se intareste crema si se rumenesc marginile tartei.
Lasam sa se raceasca tarta in forma, apoi o scoatem si poate fi portionata.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii