autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu crema de vanilie si mere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:, , 250 g faina, 100 g unt, 2 linguri zahar, 1 ou, 1/2 lingurita sare, 3-4 linguri apa calduta, , Pentru umplutura:, , 3-4 mere, 250 ml lapte, 3 linguri amidon, 5 linguri zahar, 1 ou, 1 galbenus, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Participand la Festivalul blogurilor Gustoase, am...tras cu ochiul si prin alte bloguri. Calatorind prin Bucataria Furnicutilor am gasit aceasta minunata tarta, facuta de Cristina. Multumesc tare mult pentru idee....
Deci sa ne apucam de treaba si sa facem aluatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema de vanilie o facem mixand bine oul si galbenususl cu zaharul , pina cand acesta din urma se topeste.Adaugam apoi amidonul si laptele putin cate putin.Nu uitam sa adaugam si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
Merele le scobim de cotor , apoi le curatim si le taiem felii.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unei sucitori.
Punem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat asezam feliile de mere, presaram scortisoara, deasupra turnam crema de vanilie.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade C .
Dam tava cu tarta la cuptor pentru 50-60 minute pina se intareste crema si se rumenesc marginile tartei.
Lasam sa se raceasca tarta in forma, apoi o scoatem si poate fi portionata.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie

Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cheesecake cu piscoturi

Cheesecake cu piscoturi

1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim

39 voturi    35 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • carmencita

    carmencita (Chef de cuisine):

    buna seara , am facut reteta si..... E SUPER BUNAAAAA¡¡¡¡, am mancat-o imediat cu sotul meu si am facut alta. felicitari si multumesc pt reteta¡¡

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iordache Mihaela , 03 noiembrie 2014

    E superba am facut-o si eu si mi-a placut enorm

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicioasa !!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

    Buna,arata ft bine! Felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Delicioasa tarta si foarte frumoasa.Am citit precizarile tale si vreau sa-ti spun ca poci sa intinzi foaia de tarta in doua foi de pergament fara samai adaugi faina.Am vazut la televizor un sef cum intinde foaia de tarta in doua foi de pergament si am incercat si eu si a iesit bine.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Un deliciu.. Ai tras bine cu ochiul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 3-4 mere
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Delicioasa !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Stelute cu gem de caise