Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul.
La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coco intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.
Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o Crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.
Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.
Se coace in cuptorul preincalzit.
Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.
aceasta tarta am mancat.o ff des in franta , e delicioasa

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii