autor:

doru simona

» » Prajituri

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
Aluat tarta: 175 gr faina, 50 gr unt, 50 gr margarina unirea original, 2 lingurite zahar, 1 ou, 3-4 linguri apa rece., Umplutura: 1/2 borcan dulceata de portocale amare, 4 ciocolate amaruie Primola, 800 ml frisca lichida., Ornare: eu am folosit pasta de martipan, dar e optionala si la alegere ornarea

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul.

La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coco intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.

Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o Crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.

Se coace in cuptorul preincalzit.

Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.

aceasta tarta am mancat.o ff des in franta , e delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Foi: Se amesteca toate ingredientele si framantam pana se incorporeaza toata faina. Se imparte aluatul

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Ira

Prajitura Ira

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, dupa care

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Arata foarte bine! Ador crema ganache, e fina si delicioasa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura deosebita!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    rata bine si trebuie sa fie tare buna.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arata bine si cred ca tare buna............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arata excelent,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      e un gust rafinat, pt iubitorii de dulce-usor amar

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      La cata ciocolara are,cred ca e tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat tarta: 175 gr faina
  • 50 gr unt
  • 50 gr margarina unirea original
  • 2 lingurite zahar
  • 1 ou
  • 3-4 linguri apa rece.
  • Umplutura: 1/2 borcan dulceata de portocale amare
  • 4 ciocolate amaruie Primola
  • 800 ml frisca lichida.
  • Ornare: eu am folosit pasta de martipan
  • dar e optionala si la alegere ornarea

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata foarte bine! Ador crema ganache, e fina si delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu cocos