autor:

doru simona

» » Prajituri

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2010

Ingrediente
Aluat tarta: 175 gr faina, 50 gr unt, 50 gr margarina unirea original, 2 lingurite zahar, 1 ou, 3-4 linguri apa rece., Umplutura: 1/2 borcan dulceata de portocale amare, 4 ciocolate amaruie Primola, 800 ml frisca lichida., Ornare: eu am folosit pasta de martipan, dar e optionala si la alegere ornarea

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul.

La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coco intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.

Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o Crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.

Se coace in cuptorul preincalzit.

Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.

aceasta tarta am mancat.o ff des in franta , e delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Poate cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum (si cel mai usor de facut). Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Ecler - reteta originala

Ecler - reteta originala

Aluatul: Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand

429 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Arata foarte bine! Ador crema ganache, e fina si delicioasa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura deosebita!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    rata bine si trebuie sa fie tare buna.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arata bine si cred ca tare buna............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      Arata excelent,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      e un gust rafinat, pt iubitorii de dulce-usor amar

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      La cata ciocolara are,cred ca e tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat tarta: 175 gr faina
  • 50 gr unt
  • 50 gr margarina unirea original
  • 2 lingurite zahar
  • 1 ou
  • 3-4 linguri apa rece.
  • Umplutura: 1/2 borcan dulceata de portocale amare
  • 4 ciocolate amaruie Primola
  • 800 ml frisca lichida.
  • Ornare: eu am folosit pasta de martipan
  • dar e optionala si la alegere ornarea

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata foarte bine! Ador crema ganache, e fina si delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chestnuts Muffins