autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crema

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de zahar si un praf de sare, 125 gr. de zahar, 2 oua intregi si 2 galbenusuri, 40 gr. de faina, 4 decilitri de lapte gros, unt, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de zahar si un praf de sare. Se aseaza la fel intr-o forma rotunda, si se inteapa fundul. Pentru crema, se freaca intr-o strachina 125 gr. de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri, pana se albesc. Se amesteca cu 40 gr. de faina bine cernuta (2 linguri nu prea pline), si totul se subtiaza cu 4 decilitri de lapte gros sau amestecat cu putina smantana. Se mai pune o lingura de unt topit, fara sa fie fierbinte, o lingura de apa si un praf de sare. Se toarna crema in forma imbracata cu aluat, atat cat sa vie cu jumatate de deget sub marginea de sus a aluatului. Se da la cuptor, la foc potrivit. Daca in timpul coptului se umfla aluatul din fund, se inteapa cu un ac. Se tine cam trei sferturi de ora si daca crema incepe sa se rumeneasca deasupra, se acopera cu o hartie umezita. Nu se scoate indata din forma, ci dupa ce s-a racit putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

Preparare blat Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Tarta cu cirese si crema de branza

Tarta cu cirese si crema de branza

Pentru aluat: Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 125 gr. faina
  • un ou
  • 60 gr. unt
  • o lingura de apa rece
  • o lingurita de zahar si un praf de sare
  • 125 gr. de zahar
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 40 gr. de faina
  • 4 decilitri de lapte gros
  • unt
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu crema de capsuni