Ingrediente
250 g margarina pentru prajituri, 200 g zahar, 450 g faina, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita scortisoara macinata, 1300 g dovleac copt, zahar pudra, esenta de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.
Am copt dovleacul, apoi l-am desprins cu o lingura de coaja si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 100 g zahar si o lingurita scortisoara. L-am pasat putin cu blenderul.
Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.
Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.
Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin tartele :)
Le-am pus in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.
Polima Any Elena , 28 octombrie 2014
fff buna
Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2014
Multumesc :*
Viorica Apostol , 27 octombrie 2014
f.buna