autor:

Danutza_Retetegg

» » Dulciuri diverse

Tarta cu dovleac

Autor: Danutza_Retetegg (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Danutza_Retetegg (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2014

Ingrediente
250 g margarina pentru prajituri, 200 g zahar, 450 g faina, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita scortisoara macinata, 1300 g dovleac copt, zahar pudra, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.



Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.



Am copt dovleacul, apoi l-am desprins cu o lingura de coaja si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 100 g zahar si o lingurita scortisoara. L-am pasat putin cu blenderul.



Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.



Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.



Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin tartele :)



Le-am pus in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.



Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi. Am cernut faina intr-un castron

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac si morcov

Tarta cu dovleac si morcov

-Se taie dovleacul in bucati,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2014

    multumesc :)

  • Fara foto

    Patricia Harasemiuc , 07 noiembrie 2014

    este gustoasa

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2014

    multumesc :*

    • Fara foto

      Polima Any Elena , 28 octombrie 2014

      fff buna

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2014

      Multumesc :*

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 27 octombrie 2014

      f.buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 200 g zahar
  • 450 g faina
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1300 g dovleac copt
  • zahar pudra
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Danutza_Retetegg
Spaghete milaneze

Spaghete milaneze

Spaghetele le-am pus la fiert in apa cu sare si putin ulei. Am taiat cubulete ardeiul si l-am

64 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza
Chiftele de pui

Chiftele de pui

Am tocat cu robotul carnea de pui si am amestecat-o cu usturoiul zdrobit, 2 oua, sare, piper, oregano

2 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Supa crema de ardei kapia si rosii

Supa crema de ardei kapia si rosii

Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala bine, se taie in 2-3 bucati si se pun la fiert

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume

Danutza_Retetegg (Chef de cuisine)

multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de prune