autor:

GeoGia

» » , Aperitive, Aperitive cu carne

Tarta cu ficatei de pui

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2016

Ingrediente
Aluat:, 100 g unt, 100 ml lapte rece, 1 ou, 400 g faina, o lingura smantana, 12 g drojdie proaspata, putina sare, Umplutura:, 1 kg ficatei de pui, 4-5 cepe mici, cateva fire ceapa verde, 1 morcov, 20 ml ulei, 200 ml vin alb, 4 oua, sare,boia dulce,piper,cimbru, lapte, o legatura patrunjel, 7 rosii cherry

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura.



Spalam bine ficateii si ii punem intr-un vas.Turnam lapte cat sa acopere ficateii.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba 10-15 minute.Intre timp tocam ceapa solzisori si ceapa verde cat mai marunt, dam morcovul pe razatoare.



Punem pe foc ceapa,morcovul,ceapa verde si uleiul, apoi adaugam si ficateii taiati cuburi.Adaugam condimentele si vinul alb si lasam sa fiarba pana scade toate zeama.



Oprim din aluat o treime, restul il intindem pentru forma in care vom coace tarta.Eu am avut o forma rotunda.Am asezat aluatul in forma de tarta in care am pus hartie de copt.Peste aluat am asezat din nou hartie de copt , am pus o forma (puteti pune boabe de fasole ) si introducem tava in cuptor.Lasam la cuptor pana aluatul capata putina crusta.



Intre timp amestecam umplutura racorita cu patrunjelul tocat si ouale batute.Intindem si aluatul ramas si taiem fasii pentru a orna tarta.



Scoatem tava din cuptor. punem umplutura,ornam cu fasiile de aluat si rosii cherry.Ungem bucatile de aluat cu ou batut.



Introducem tava in cuptorul preincalzit pana capata o crusta aurie.



Servim tarta calda sau rece.Este la fel de buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Portofele cu ciuperci si carne

Portofele cu ciuperci si carne

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin

15 voturi    12 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte rece
  • 1 ou
  • 400 g faina
  • o lingura smantana
  • 12 g drojdie proaspata
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 4-5 cepe mici
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 20 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 4 oua
  • sare,boia dulce,piper,cimbru
  • lapte
  • o legatura patrunjel
  • 7 rosii cherry

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici cu masline.