autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu Fructe

Autor: Simona Iacob (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona Iacob (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2006

Ingrediente
O forma de tarta de 28 cm, 4 oua, 19-20 linguri cu zahar, 8 linguri cu faina, 1/2 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit cu bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, coaja rasa de la o portocala, 400 ml lapte, 150 gr. margarina., , Fructe: 2-3 (in functie de marimea lor) mere taiate rondele, 3 buc. kiwi, 2 cutii mici cu compot de mandarine, doua portocale (fructele cele mai bune).

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

77 voturi

Mod de preparare


Blatul: 4 albusuri batute bine, se adauga 3 lg. cu zahar, apoi separat se bat 3 galb. impreuna cu 3 lg. cu zahar. Aceste doua compozitii se amesteca bine si se incorporeaza 4 lg. (vf.) cu faina, praf de copt, bicarbonat, coaja rasa de portocala. Se unge forma de tarta cu margarina se rastoarna comp[ozitia si se introduce la cuptor la temp. de 300*C timp de cca. 30 min. (in functie de cuptorul fiecaruia).



Siropul: Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 lg. cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.



Crema: Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 lg. cu faina si 7 lg. cu zahar (Sfat! faina si zaharul sa fie amestecate intr-un vas inainte de a incorpora in lapte, astfel ve-ti scapa de "frica" de a face cocoloase). Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 gr. margarina amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este omogenizata bine se da deoparte. (Atentie! ce vas folositi pentru crema)



Aranjarea Tartei: Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece, merele, pe margine mandarinele, un rand de portocale kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Aluatul:freaca untul cu zahar pina obtii o crema spumoasa,apoi adauga oul,coaja de lamiie,bicarbonatul

10 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure si visine

Tarta cu fructe de padure si visine

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    eu (Bucatar sef):

    A iesit foarte subtire blatul si sunt prea multe fructe...am incercat exact reteta scrisa...aceleasi cantitati,ingrediente,dar...nu e gustoasa,e destul de scumpa,in comparatie cu gustul. Poze...mai bine nu...imi e rusine...

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Imi plac tare mult tartele...Sunt un deliciu...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    APETISANT

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Imi plac tare mult tartele.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

77 voturi

Ingrediente

  • O forma de tarta de 28 cm
  • 4 oua
  • 19-20 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 400 ml lapte
  • 150 gr. margarina.
  • Fructe: 2-3 (in functie de marimea lor) mere taiate rondele
  • 3 buc. kiwi
  • 2 cutii mici cu compot de mandarine
  • doua portocale (fructele cele mai bune).

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult tartele...Sunt un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Turta dulce