autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu Fructe

Autor: Simona Iacob (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona Iacob (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2006

Ingrediente
O forma de tarta de 28 cm, 4 oua, 19-20 linguri cu zahar, 8 linguri cu faina, 1/2 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit cu bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, coaja rasa de la o portocala, 400 ml lapte, 150 gr. margarina., , Fructe: 2-3 (in functie de marimea lor) mere taiate rondele, 3 buc. kiwi, 2 cutii mici cu compot de mandarine, doua portocale (fructele cele mai bune).

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

77 voturi

Mod de preparare


Blatul: 4 albusuri batute bine, se adauga 3 lg. cu zahar, apoi separat se bat 3 galb. impreuna cu 3 lg. cu zahar. Aceste doua compozitii se amesteca bine si se incorporeaza 4 lg. (vf.) cu faina, praf de copt, bicarbonat, coaja rasa de portocala. Se unge forma de tarta cu margarina se rastoarna comp[ozitia si se introduce la cuptor la temp. de 300*C timp de cca. 30 min. (in functie de cuptorul fiecaruia).



Siropul: Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 lg. cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.



Crema: Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 lg. cu faina si 7 lg. cu zahar (Sfat! faina si zaharul sa fie amestecate intr-un vas inainte de a incorpora in lapte, astfel ve-ti scapa de "frica" de a face cocoloase). Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 gr. margarina amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este omogenizata bine se da deoparte. (Atentie! ce vas folositi pentru crema)



Aranjarea Tartei: Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece, merele, pe margine mandarinele, un rand de portocale kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Foaia : Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Prajituri
TARTA CU FRUCTE

TARTA CU FRUCTE

Intr-o tava unsa in prealabil cu unt se pun 4 linguri de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit.Se

9 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    eu (Bucatar sef):

    A iesit foarte subtire blatul si sunt prea multe fructe...am incercat exact reteta scrisa...aceleasi cantitati,ingrediente,dar...nu e gustoasa,e destul de scumpa,in comparatie cu gustul. Poze...mai bine nu...imi e rusine...

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Imi plac tare mult tartele...Sunt un deliciu...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    APETISANT

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Imi plac tare mult tartele.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

77 voturi

Ingrediente

  • O forma de tarta de 28 cm
  • 4 oua
  • 19-20 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 400 ml lapte
  • 150 gr. margarina.
  • Fructe: 2-3 (in functie de marimea lor) mere taiate rondele
  • 3 buc. kiwi
  • 2 cutii mici cu compot de mandarine
  • doua portocale (fructele cele mai bune).

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult tartele...Sunt un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fistic si ciocolata