Ingrediente
Blatul:, 250g-faina,, 1-ou,, 125g-unt(margarina),, 3-4linguri-apa., Crema:, 3-plicuri- budinca de vanilie,, 1l-lapte,, 100g-zahar., Glazura:, 500g-fructe de padure,, 100g-zahar,, 10g-gelatina(un plic).
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
14 voturi
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul fiecaruia).
Crema;
Punem laptele la fiert cu zaharul,oprim putin pentru praful de budinca sa-l dilzovam.Cand a fiert laptele adaugam de budinca,amestecam pana se ingroasa si asa calda o punem peste aluatul copt din inainte.
Glazura;
Fructe de padure(eu am avut congelate) se pun intr-o cratita cu zaharul si se pun pe foc 10 min,oprim focul,lasam de o parte 10 min apoi punem gelatina topita in 100ml apa calduta.Aceasta glazura o punem peste budinca,o dam la rece circa doua ore se poate servi si cu frisca,eu nu am pus"dieta".........
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010
Aratã minunat!!!super yummy :)
mihai (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010
Simplu si bun. Felicitari