autor:

mia

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu fructe de padure

Autor: mia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
Blatul:, 250g-faina,, 1-ou,, 125g-unt(margarina),, 3-4linguri-apa., Crema:, 3-plicuri- budinca de vanilie,, 1l-lapte,, 100g-zahar., Glazura:, 500g-fructe de padure,, 100g-zahar,, 10g-gelatina(un plic).

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Blatul;
Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul fiecaruia).
Crema;
Punem laptele la fiert cu zaharul,oprim putin pentru praful de budinca sa-l dilzovam.Cand a fiert laptele adaugam de budinca,amestecam pana se ingroasa si asa calda o punem peste aluatul copt din inainte.
Glazura;
Fructe de padure(eu am avut congelate) se pun intr-o cratita cu zaharul si se pun pe foc 10 min,oprim focul,lasam de o parte 10 min apoi punem gelatina topita in 100ml apa calduta.Aceasta glazura o punem peste budinca,o dam la rece circa doua ore se poate servi si cu frisca,eu nu am pus"dieta".........
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

Iaca, le-a venit si lor randul! Fructelor de padure, caci despre ele e vorba :) . Dupa busuiocul

18 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Foarte buna si gustoasa !Feliciatri!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

    Arata foarte tentant si sunt comvinsa ca delicioasa.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Aratã minunat!!!super yummy :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Simplu si bun. Felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250g-faina,
  • 1-ou,
  • 125g-unt(margarina),
  • 3-4linguri-apa.
  • Crema:
  • 3-plicuri- budinca de vanilie,
  • 1l-lapte,
  • 100g-zahar.
  • Glazura:
  • 500g-fructe de padure,
  • 100g-zahar,
  • 10g-gelatina(un plic).

Raporteaza reteta

Retete
de mia
Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul

22 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

15 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Incepem cu aluatul: Punem toate igredientele intr-un vas si le amestecam pana devine un aluat elastic.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Foarte buna si gustoasa !Feliciatri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval