autor:

mia

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu fructe de padure

Autor: mia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2010

Ingrediente
Blatul:, 250g-faina,, 1-ou,, 125g-unt(margarina),, 3-4linguri-apa., Crema:, 3-plicuri- budinca de vanilie,, 1l-lapte,, 100g-zahar., Glazura:, 500g-fructe de padure,, 100g-zahar,, 10g-gelatina(un plic).

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Blatul;
Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul fiecaruia).
Crema;
Punem laptele la fiert cu zaharul,oprim putin pentru praful de budinca sa-l dilzovam.Cand a fiert laptele adaugam de budinca,amestecam pana se ingroasa si asa calda o punem peste aluatul copt din inainte.
Glazura;
Fructe de padure(eu am avut congelate) se pun intr-o cratita cu zaharul si se pun pe foc 10 min,oprim focul,lasam de o parte 10 min apoi punem gelatina topita in 100ml apa calduta.Aceasta glazura o punem peste budinca,o dam la rece circa doua ore se poate servi si cu frisca,eu nu am pus"dieta".........
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe de padure si visine

Tarta cu fructe de padure si visine

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la congelator pentru 15 minute ca sa

4 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Foarte buna si gustoasa !Feliciatri!

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

    Arata foarte tentant si sunt comvinsa ca delicioasa.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Aratã minunat!!!super yummy :)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      Simplu si bun. Felicitari

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250g-faina,
  • 1-ou,
  • 125g-unt(margarina),
  • 3-4linguri-apa.
  • Crema:
  • 3-plicuri- budinca de vanilie,
  • 1l-lapte,
  • 100g-zahar.
  • Glazura:
  • 500g-fructe de padure,
  • 100g-zahar,
  • 10g-gelatina(un plic).

Raporteaza reteta

Retete
de mia
Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul

22 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

16 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Incepem cu aluatul: Punem toate igredientele intr-un vas si le amestecam pana devine un aluat elastic.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

Foarte buna si gustoasa !Feliciatri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare