autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe de toamna

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
200 g prune,, 200 g struguri albi si negrii,, coaja si zeama de lamaie,, 3 oua,, 3 linguri zahar,, 3 linguri ulei,, 3 linguri faina,, 1 lingura apa minerala,, 1/2 pachet praf de copt,, 2 plicuri zahar vanilat,, 3 linguri faina., , Pentru glazat tigaia:, 20 g unt, , 1 plic zahar vanilat,, 2 linguri zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

62 voturi

Mod de preparare

Fructele se spala, sa lasa la scurs, se scot samburii prunelor.
Blatul se face astfel: bati albusurile cu zaharul, un praf de sare si cateva picaturi se zeama de lamaie. Adaugi zharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina, apa minerala, praful de copt, coaja de lamaie.
Ungi dubletta cu unt, presari cu zahar si zahar vanilat, asezi fructele, dai pe flacara pentru 2 minute, dupa care rastorni compozitia pentru blat peste fructele usor incalzite. Acoperi tigaia, dai pe flacara pentru 4-5 minute, rastorni tarta pe un platou, presari cu zahar pudra vanilat. Tai felii dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe  de toamna(mere, pere, struguri)

Tarta cu fructe de toamna(mere, pere, struguri)

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai

22 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Am pregatit tarta dupa reteta ta si a iesit o bunatate. Se prepara rapid si are un gust deosebit. Imi pare rau ca nu am cu ce sa mai fotografiez preparatele (s-a defectat camera digitala si nu este o prioritate momentan pe lista de achizitii).

  • 11 comentarii

  • eu' , 19 noiembrie 2013

    deliciu zici?bea

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Cat de buna trebuie sa fie!....

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    O bunatate,felicitari draga Cely.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Cat mai sunt prune,struguri trebuie sa profitam............bun Cely.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Arata foarte bine si trebuie sa fie tare delicioasa.

    • Cely , 08 octombrie 2009

      Va multumesc pentru aprecieri. Kopac, poti gasi si pe gustos.ro retete la indemana ta, desi sunt retete selecte si aici.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      O tartă de sezon!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      arata minunat,din pacate eu nu ma pricep la specialitati de casa,prepar numai pt nivel select de restaurant dupa retetare internationale ..numi sta mana si miar placea sa invat ..aveti un site de unde sa ma interesez? ..multumesc si felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      arata super,simpla si rapida,ce sa mai zic cu dubletta asta !este o super inventie

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Foarte frumos si gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Am pregatit tarta intocmai dupa reteta ta si a iesit un deliciu...Pupici...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

62 voturi

Ingrediente

  • 200 g prune,
  • 200 g struguri albi si negrii,
  • coaja si zeama de lamaie,
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura apa minerala,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina.
  • Pentru glazat tigaia:
  • 20 g unt
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

eu'

deliciu zici?bea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu portocale