autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe rapida

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
12 piscoturi, 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca), 2 plicuri zahar vanilat, 500 ml lapte, 50 ml compot (suc de fructe, apa cu zahar), peltea de gutui (sau alta dulceata, pentru decor), fructe (kiwi, portocale, mandarine, banane, grepfruit, prune, struguri, mere, pere, nectarine, piersici) – depinde de sezon, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

53 voturi

Mod de preparare

Se inmoaie piscoturile rand pe rand in compot si se aseaza in tava. Se toarna praful de crema si zaharul vanilat in castronul cu lapte si se amesteca aproximativ 3 minute. Se intinde crema peste piscoturi, cat mai uniform, cu o spatula uda.
Fructele mai mari se taie felii. Daca folositi mere, pere, nectarine, piersici – in general fructe care oxideaza- stropiti-le cu zeama de lamaie si pudrati-le cu zahar vanilat. Isi vor pastra culoarea naturala si vor fi foarte aromate. Se orneaza cu fructe si cu peltea de gutui (dulceata).
Puteti sa o dati la rece (daca mai asteapta musafirii).
Va descurcati de minune. Va veti convinge urmarind filmuletul urmator.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe rapida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din ciocolata si capsuni

Prajitura din ciocolata si capsuni

Se face un aluat de pandispan clasic.Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si o priza de sare

8 voturi    17 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Batem ouale impreuna cu zahar si mirodeniile si le amestecam cu iaurtul si stafidele. Ungem o tava

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Se cere facuta, cu fructe de sezon!

  • nicoleta lacatus

    nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    i-mi lasa gura apa!! trebuie sa o incerc in acest wekend!!

  • Fara foto

    constanta proca , 11 mai 2010

    O bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Am salvat, sa vedem cand experimentam.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Doina intr-adevar o prajitura rapida si foarte gustoasa care te scoate din necaz cand vrei sa faci ceva bun si repede !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Delicioasa, frumoasa, usoara!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Am mai comentat reţeta asta pe bogul tău. E aspectoasă, e uşor de făcut şi foarte gustoasă!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Foarte interesant. Voi incerca si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Am facut o prajitura rapida cu piscoturi.Iata cum: Am pus intro forma foliei,am tapetat-o pe fund cu ciocolata rasa,am muiat piscoturile in cafea,si am alternat cu strauri de crema piscoturi.Cand am rasturnat-o si am indepartat folia,a ramas gata ornata cu ciocolata de-asupra.Pacat ca s-a mancat pana sa fac poza de final.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Si eu ma gandeam sa mai fac acum, in week-end. Poate fac si un filmulet.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Chiar aveam in plan o prajitura cu piscoturi.Maine o fac. Am sa revin cu poze.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Este foarte buna ideea Doina. Si eu folosesc praful pentru crema cremsnit de la Dr. Oetker. Este foarte bun. Mie una imi place chiar mai mult decat crema de vanilie clasica.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Este minunata si ca idee si ca aspect.Felicitari!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Dar chiar ca ai dreptate! Pare o idee buna in cazul celor neanuntati si a celor care nu tin cura.....e vremea sa ne bronzam! (nu la solar desi am facut cateva vizite si la spa!)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

53 voturi

Ingrediente

  • 12 piscoturi
  • 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 50 ml compot (suc de fructe
  • apa cu zahar)
  • peltea de gutui (sau alta dulceata
  • pentru decor)
  • fructe (kiwi
  • portocale
  • mandarine
  • banane
  • grepfruit
  • prune
  • struguri
  • mere
  • pere
  • nectarine
  • piersici) – depinde de sezon
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

Se cere facuta, cu fructe de sezon!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri arabesti