autor:

Adela Zilahi

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu gem si prune uscate

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2012

Ingrediente
100 gr unt, 4 linguri zahar pudra ( 80 gr ), 2 oua, 350 gr faina, 1 praf de copt, 200 gr gem de prune, 100 gr prune uscate, unt pentru uns tava

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce amestecul devine cremos. Apoi adaugam ouale, pe rand, mixand dupa fiecare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la unt. Se framanta un aluat, pe care il impartim in doua. O treime din aluat se intinde si se aseaza in tava de tarta, unsa cu unt. Se impunge tarta cu o furculita si se unge cu gemul de prune, apoi se presara cu cu prune uscate taiate marunt. Deasupra se face un grilaj din aluatul ramas. Se introduce in cuptorul incalzit si se coace pana ce devine aurie. Dupa ce ati scos din cuptor pudrati cu zahar. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Pometcu , 26 octombrie 2014

    delizioso , ma nella ricetta manca un particolare importante , l'impasto si lascia riposare per 30' in frigo ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Apetisanta tarta asta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra ( 80 gr )
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr gem de prune
  • 100 gr prune uscate
  • unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisanta tarta asta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide