Tarta cu ghimbir si caise

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ghimbir si caise

Ingrediente

  • aluat;225 g unt moale,50 g zahar pudra,250 g faina,50 g amidon porumb,esenta,2 galbenusuri
  • umplutura;300 ml smantana,200 g branza dulce de vaci,150 g zahar pudra,o lingurita rasa ghimbir,2 lingurite de coaja de portocala confiata,1 kg caise nu foarte coapte,2 albusuri

Mod de preparare

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtirica pe care asezam in forma de tarta unsa cu un pic de margarina,apoi o intepam din loc in loc cu o furculita.

2.Amestecam smantana cu jumatatate din zaharul pudra si ghimbirul ras,adaugam si branzica de vaci din care oprim 2 linguri.Mixam albusurile cu restul de zahar apoi incorporam cu grija in amestecul de smantana.Turnam totul peste aluatul din forma apoi deasupra asezam jumatati de caisa,cu scobitura in sus.In scobiturile caiselor adaugam cate un pic de branzica si cateva cubulete de coaja de portocala confiata.Dam la cuptor cca.30 minute.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce s-a racit bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise