autor:

anuta

» » Prajituri

Tarta cu ghimbir si caise

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
aluat225 g unt moale,50 g zahar pudra,250 g faina,50 g amidon porumb,esenta,2 galbenusuri, umplutura300 ml smantana,200 g branza dulce de vaci,150 g zahar pudra,o lingurita rasa ghimbir,2 lingurite de coaja de portocala confiata,1 kg caise nu foarte coapte,2 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi il intindem cu sucitorul intr-o foaie subtirica pe care asezam in forma de tarta unsa cu un pic de margarina,apoi o intepam din loc in loc cu o furculita.
2.Amestecam smantana cu jumatatate din zaharul pudra si ghimbirul ras,adaugam si branzica de vaci din care oprim 2 linguri.Mixam albusurile cu restul de zahar apoi incorporam cu grija in amestecul de smantana.Turnam totul peste aluatul din forma apoi deasupra asezam jumatati de caisa,cu scobitura in sus.In scobiturile caiselor adaugam cate un pic de branzica si cateva cubulete de coaja de portocala confiata.Dam la cuptor cca.30 minute.
Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ghimbir si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat225 g unt moale,50 g zahar pudra,250 g faina,50 g amidon porumb,esenta,2 galbenusuri
  • umplutura300 ml smantana,200 g branza dulce de vaci,150 g zahar pudra,o lingurita rasa ghimbir,2 lingurite de coaja de portocala confiata,1 kg caise nu foarte coapte,2 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu brinza de vaci