autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu legume

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
aprox. 250 g vinete, aprox. 250 g dovlecei, 1 ardei, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 400g rosii tocate/din conserva, 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita sare, 1 virf cutit piper, 1-2 lingurite cimbru, 75 g unt sau margarina, 2 dl faina, 80 g brinza parmezan, rasa, 100 g telemea/feta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condimenteaza. Faina, untul/margarina si brinza parmezan se amesteca pina se obtine un aluat gen firmituri.
Se pun legumele intr-o forma rezistenta la foc, se pune deasupra telemeaua/feta in bucatele, se "imprastie" aluatul deasupra.
Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condiment
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legume, carnati si cascaval

Tarta cu legume, carnati si cascaval

Pt blat se framanta toate bine pana devine un aluat, apoi se intinde intr-o tava de tarta unsa si

39 voturi    24 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu parizer si legume

Tarta cu parizer si legume

Pregatim un aluat din : -o cutie de crema de branza de 150 gr (eu am folosit de la Apetito ,cu ceapa

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • aprox. 250 g vinete
  • aprox. 250 g dovlecei
  • 1 ardei
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400g rosii tocate/din conserva
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingurita sare
  • 1 virf cutit piper
  • 1-2 lingurite cimbru
  • 75 g unt sau margarina
  • 2 dl faina
  • 80 g brinza parmezan
  • rasa
  • 100 g telemea/feta

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Platou cu legume la gratar

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si spalam ceapa si usturoiul. Spalam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe