Tarta cu lime

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu lime

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tava cu diametru de 20 cm
  • Pentru blat:
  • 100 gr biscuiti
  • 60 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 2 buc lime
  • 2 oua
  • 50 gr zahar pudra
  • 150 gr creme fraiche
  • 1 lingura amidon de porumb/Maizena
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se tapeteaza forma cu hartie de copt si se adauga blatul presandu-se si formandu-se o mica margine de jur-imprejur.

Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.

Se spala bucatile de lime cu apa fierbinte, se razuieste coaja si se stoarce zeama.

Albusurile se separa si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra. Se adauga coaja si 5 linguri de zeama de lime, creme fraiche si amidonul. Se omogenizeaza, se toarna peste blat si se coace pe raftul de jos la 140 grade Celsius cca 35 minute.

Albusurile si zaharul se bat spuma tare (bezea). Se scoate tarta si se adauga bezeaua, se mai lasa in cuptor cca 10 minute la aceeasi temperatura, pana se coloreaza usor varfurile.

Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate din tava.

Reteta Anne-Katrin Weber

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise