Se faramiteaza biscuitii si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se tapeteaza forma cu hartie de copt si se adauga blatul presandu-se si formandu-se o mica margine de jur-imprejur.
Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.
Se spala bucatile de lime cu apa fierbinte, se razuieste coaja si se stoarce zeama.
Albusurile se separa si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra. Se adauga coaja si 5 linguri de zeama de lime, creme fraiche si amidonul. Se omogenizeaza, se toarna peste blat si se coace pe raftul de jos la 140 grade Celsius cca 35 minute.
Albusurile si zaharul se bat spuma tare (bezea). Se scoate tarta si se adauga bezeaua, se mai lasa in cuptor cca 10 minute la aceeasi temperatura, pana se coloreaza usor varfurile.
Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate din tava.
Reteta Anne-Katrin Weber

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii