autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mare

Autor: PREDA CAMELIA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PREDA CAMELIA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Ingrediente
1 Kg mere, 4 oua, 300gr. zahat, 5linguri faina, 200gr nuca, 100gr unt, 50gr stafide, esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar, se pun peste zahar merele curatate de samburi si cotoare. In locul curatat de samburi se pune o bucatica de unt si nucile. Pana se caramelizeza merele incepem sa batem albusurile cu zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Adaugam faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si stafidele inmuiate in esenta de vanilie. Punem peste mere si le lasam la copt cca 20 min. Dupa ce s-au copt luam tava si o rasturnam pe o farfurie. o lasam sa se raceasca si o imbracam in frisca, e un deliciu. Sper sa va placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza si stafide

Clatite cu branza si stafide

Pentru compozitie: Se bat ouale spuma se adauga laptele,un varf de sare, esenta de rom,uleiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mille-Feuille Cu Capsune

Mille-Feuille Cu Capsune

Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri 10cm X 7cm. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt

5 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg mere
  • 4 oua
  • 300gr. zahat
  • 5linguri faina
  • 200gr nuca
  • 100gr unt
  • 50gr stafide
  • esenta vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajituri (gogosi) din flori de salcam