autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mere

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2006

Ingrediente
(pentru 6 felii):300gr,faina, 3linguri zahar, 1praf sare, 200gr. unt, 1ou, 1kg. mere acrisoare, 3 linguri gem de caise

Dificultate: Ridicata Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina pe planesta. Cu mainile reci, se framanta rapid un aluat cu 1 lingura de zahar, sare si bucatele de unt rece; se formeaza o bila si se infasoara in folie si se da la frigider 60min.
Se unge o forma de tarta (26cm.), se intinde o foaie de aluat si se imbraca forma, astfel incat aluatul sa atarne afara. Se inteapa cu furculita blatul in mai multe locuri.
Cuptorul se incinge la 250 grade C. Se decojesc merele, se curata de samburi si se taie felii. Se aseaza pe blat ca si tiglele pe acoperis. Se presara 2 linguri de zahar si se coace tarta la cuptor 15-20 min.
Se amesteca gemul de caise cu putina apa fierbinte si se repartizeaza pe tarta fierbinte cu o pensula. Se serveste calda , cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si iaurt

Tarta cu mere si iaurt

Separat taiem 2 mere cubulete ,iar celelate mere le taiem felii(nu inainte de-a le spala si curata

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.Se incorporeaza apoi untul

4 voturi    3 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 felii):300gr,faina
  • 3linguri zahar
  • 1praf sare
  • 200gr. unt
  • 1ou
  • 1kg. mere acrisoare
  • 3 linguri gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
mere si gutui coapte