autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 280 gr faina, 50 gr zahar pudra, 1 lingurita zahar vanilat bourbon, ½ lingurita praf de copt, ½ lingurita bicarbonat de sodiu, 120 gr unt rece, taiat cubulete, 1 ou, , Pentru umplutura, 6 mere, 100 gr zahar, 10 gr amidon alimentar, 50 ml lapte rece, 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, ghimbir, nucsoara), 30 ml sirop de artar, 1 lingura unt topit, 1 lingura zahar vanilat bourbon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.Se incorporeaza apoi untul urmat de ou.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
Intre timp se prepara umplutura.Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa.Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.
Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale).Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8minute la 200°C.
Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri.Feliile de mar se amesteca cu unt topit si se presara cu zahar vanilat bourbon.Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar.Tarta se mai da la copt 6-8 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tartă  răsturnată (cu mere şi gutuie)

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    delicioasa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Super arata ft bine!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Arata tare bine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 280 gr faina
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr unt rece
  • taiat cubulete
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 6 mere
  • 100 gr zahar
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara
  • lamaie
  • ghimbir
  • nucsoara)
  • 30 ml sirop de artar
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Budincã de mere îmbãtate