Ingrediente
120 gr unt, 150 gr zahar, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 500 gr branza slaba de vaci, 80 gr gris, 2 linguri amidon alimentar, 1 lingura praf de copt, sucul de la 1/2 portocala, 1 praf de sare, 7 mere, 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine), 1 lingurita unt pt uns tava
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
1 vot
Mod de preparare
Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!
-pudrati cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos
-tava a avut diametrul de 26 cm