autor:

Simona_Georgescu

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mere

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Ingrediente
120 gr unt, 150 gr zahar, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 500 gr branza slaba de vaci, 80 gr gris, 2 linguri amidon alimentar, 1 lingura praf de copt, sucul de la 1/2 portocala, 1 praf de sare, 7 mere, 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine), 1 lingurita unt pt uns tava

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am pus felii de smochine si am picurat peste mere din mierea in care au stat smochinele. Am dat tava la cuptor la 170 grade pentru 10 minute.
Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!
-pudrati cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos
-tava a avut diametrul de 26 cm
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Curatim merelede coaja si de miez. untul il topim si il lasam sa se racoreasca, apoi punem intr-un

52 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri
Tarta elvetiana cu mere si pere

Tarta elvetiana cu mere si pere

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat

8 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 120 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr branza slaba de vaci
  • 80 gr gris
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 praf de sare
  • 7 mere
  • 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine)
  • 1 lingurita unt pt uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Negresa cu prune