autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca

Autor: moni_alex (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moni_alex (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2018

Ingrediente
1,5 kg de mere, 5 oua, 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel, 125 g faina, 1 praf de sare, 125 g faina alba, 2 plicuri zahar vanilinat, 70 g unt, 200 g smantana pentru frisca, 1-2 linguri de zahar pudra, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste.

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul, am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand zaharul caramelizat s-a intarit si a inceput sa pocneasca.



Merele le-am spalat bine, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii mai groase.



Am asezat in cratita peste zaharul intarit un strat de felii de mar in cerc, am pus cateva bucatele de unt, am adaugat un alt strat de felii de mar si deasupra cateva cubulete de unt si am presarat putina scortisoara.



Am bagat cratita cu mere in cuptorul preincalzit la foc potrivit si am lasat aproximativ 35-40 min pana s-au inmuiat si s-au copt pe jumatate.



Pentru blat am pregatit o compozitie de pandispan: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu telul cu un praf de sare, se adauga zaharul lingura cu lingura pana rezulta o bezea tare, se adauga apoi si zaharul vanilinat. Galbenusurile se adauga unul cate unul pana si se bat cu telul pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn.



Dupa ce merele s-au inmuiat, se scot din cuptor se adauga repede compoztia de pandispan si se niveleaza cu spatula.



Tarta se baga in cuptor si se lasa la copt aproximativ 40-45 minute, pana cand pandispanul este copt si se desprinde de margini.



Dupa ce s-a copt tarta se scoate din cuptor si se rastoarna imediat pe un platou.



Se lasa sa se raceasca.



Smantana pentru frisca se bate cu mixerul pana se intareste si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra si se mai mixeaza putin la viteza mica.



Dupa ce s-a racit tarta, se orneaza cu frisca.



Se lasa la rece cateva ore.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Lady's finger

Lady's finger

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind

2 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Muffins cu afine

Muffins cu afine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul

7 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de mere
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel
  • 125 g faina
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina alba
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 70 g unt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

2 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
bomboane ciocolatoase