autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca

Autor: moni_alex (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moni_alex (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2018

Ingrediente
1,5 kg de mere, 5 oua, 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel, 125 g faina, 1 praf de sare, 125 g faina alba, 2 plicuri zahar vanilinat, 70 g unt, 200 g smantana pentru frisca, 1-2 linguri de zahar pudra, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste.

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul, am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand zaharul caramelizat s-a intarit si a inceput sa pocneasca.



Merele le-am spalat bine, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii mai groase.



Am asezat in cratita peste zaharul intarit un strat de felii de mar in cerc, am pus cateva bucatele de unt, am adaugat un alt strat de felii de mar si deasupra cateva cubulete de unt si am presarat putina scortisoara.



Am bagat cratita cu mere in cuptorul preincalzit la foc potrivit si am lasat aproximativ 35-40 min pana s-au inmuiat si s-au copt pe jumatate.



Pentru blat am pregatit o compozitie de pandispan: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu telul cu un praf de sare, se adauga zaharul lingura cu lingura pana rezulta o bezea tare, se adauga apoi si zaharul vanilinat. Galbenusurile se adauga unul cate unul pana si se bat cu telul pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn.



Dupa ce merele s-au inmuiat, se scot din cuptor se adauga repede compoztia de pandispan si se niveleaza cu spatula.



Tarta se baga in cuptor si se lasa la copt aproximativ 40-45 minute, pana cand pandispanul este copt si se desprinde de margini.



Dupa ce s-a copt tarta se scoate din cuptor si se rastoarna imediat pe un platou.



Se lasa sa se raceasca.



Smantana pentru frisca se bate cu mixerul pana se intareste si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra si se mai mixeaza putin la viteza mica.



Dupa ce s-a racit tarta, se orneaza cu frisca.



Se lasa la rece cateva ore.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de mere
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel
  • 125 g faina
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina alba
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 70 g unt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cioco-coco