Se amesteca faina cu migdalele, iar in mijloc amestecul se face un loc liber. Se amesteca sarea, oul, 1 lingura de mire si coaja de lamaie. Untul taiat cubulete se incorporeaza in mijlocul amestecului de faina, plus amestecul de ou. Se framinta bine aluatul , se face o minge , se inveleste in folie si se da 30 min la frigider.Cuptorul se preincalzeste la 250 grade C . Tava se unge cu unt si se presara pesmetul. Aluatul se intinde cu sucitorul si se pune in forma de tarata. Aluatul se inteapa cu o furculita din loc in loc. Merele se curata, se taie sferturi, se ibdeparteaza semintele si cotorul, apoi se taie felii subtiri. Feliile de mar se asaza peste aluatul in frma se stea, apoi se acopera cu 1-2 linguri mire. Tarta se coace 20 min, pina se aureste. Dulceata de caise si restul de miere se incalzesc, apoi se intind peste tarta. Se coace 5 min.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii