Autor:
amalia (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 30 iunie 2011
Ingrediente
Ingrediente pt caramel:, , o cana de zahar, , Ingrediente pt tarta:, , 6 mere mari, , 3 oua, , 6 linguri de zahar, , 6 linguri de faina, , o cescuta de suc natural de mar, , scortisoara, , 3 pliculete de zahar vanilat, , o ligurita miere
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de zahar si se lasa sa se caramelizeze, apoi se intinde pe toata suprafata formei; Intre timp curatam merele de coaja si le taiem felii, iar apoi le aranjam frumos in forma de tort/ cratita si presaram peste ele scortisoara si zaharul vanilat si le dam la cuptorul incins. Separam albusele de galbenuse si batem albusele spuma, apoi adaugam 6 linguri de zahar, pe rand, si mai batem albusele pana se topeste zaharul, adaugam galbenusele si in cele din urma 6 linguri de faina si amestecam usor sa nu se lase compozitia, apoi scoatem forma din cuptor si punem toata compozitia in forma si o dam din nou la cuptor pana se va rumeni si se desprinde de pe marginile formei de tort.
Intre timp preparam un sirop din sucul de mere pe care il punem la fiert iar cand a dat primul clocot il luam de pe foc si adaugam mierea si scortisoara dupa gust si le amestecam pana se topeste mierea.
Dupa ce s-a copt compozitia o scoatem din cuptor si punem pe deasupra siropul, apoi o acoperim cu o tava si o intoarcem invers.
Se poate servi cu frisca sau pur si simplu asa cum e.
mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011
arata nemaipomenit
Maria Markov (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011
Chiar nu sunt fan prajituri cu mere, dar pe asta as manca-o fara sa respir! Si este si foarte aspectuoasa!*****