Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de zahar si se lasa sa se caramelizeze, apoi se intinde pe toata suprafata formei; Intre timp curatam merele de coaja si le taiem felii, iar apoi le aranjam frumos in forma de tort/ cratita si presaram peste ele scortisoara si zaharul vanilat si le dam la cuptorul incins. Separam albusele de galbenuse si batem albusele spuma, apoi adaugam 6 linguri de zahar, pe rand, si mai batem albusele pana se topeste zaharul, adaugam galbenusele si in cele din urma 6 linguri de faina si amestecam usor sa nu se lase compozitia, apoi scoatem forma din cuptor si punem toata compozitia in forma si o dam din nou la cuptor pana se va rumeni si se desprinde de pe marginile formei de tort.
Intre timp preparam un sirop din sucul de mere pe care il punem la fiert iar cand a dat primul clocot il luam de pe foc si adaugam mierea si scortisoara dupa gust si le amestecam pana se topeste mierea.
Dupa ce s-a copt compozitia o scoatem din cuptor si punem pe deasupra siropul, apoi o acoperim cu o tava si o intoarcem invers.
Se poate servi cu frisca sau pur si simplu asa cum e.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii