Ingrediente
2 oua, 100 g zahar, 150 g morcov ras fin, 60 ml ulei, 60 ml suc de portocala, coaja rasa de lamaie, 50 g alune macinate, 150 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita pudra de ghimbir, 1 lingurita scortisoara macinata, frisca pentru ornat
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Intr-un alt castron se bat balbenusurile cu ulei adaugat cate putin ca la maioneza, apoi sucul, coaja rasa de lamaie, morcovul si se amesteca totul cu o spatula, apoi amestecul de faina adaugat cate o lingura, iar dupa omogenizare, se incorporeaza albusurile batute spuma cu zahar si se amesteca usor cu spatula.
Se rastoarna in forma de tarta cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar la cuptor va sta 30 min, la 160 grade C.
Dupa ce s-a copt si racit, se orneaza deasupra cu frisca batuta tare, morcov ras si pudrata cu scortisoara!