Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu oua pentru micul dejun

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • -400 gr. foietaj (1/2 pachet foietaj)
  • -150 gr. cașcaval
  • -100 gr. bacon feliat (5-6 felii)
  • -4 ouă
  • -12 roșii cherry
  • -2 fire ceapă verde (numai frunzele)
  • -sare, piper, după gust

Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

-Se rade cașcavalul, se curăță, se spală și se taie mărunt frunzele de ceapă verde.

-Într-o tigaie antiaderentă se rumenesc feliile de bacon pe ambele părți până devin ușor crocante.

-Se întinde foaia de aluat fraged pe masa de lucru pe o bucată de hârtie de copt și i se dă o formă aproximativ rotundă (se taie colțurile).

-Se presară cașcavalul ras, se întind radial feliile de bacon prăjit și se întorc spre interior marginile aluatului, formând astfel o bandă de cca.1,5-2,0 cm, care se presează ușor cu o furculiță pentru a se lipi.

-Se transferă hârtia de copt cu tarta în tavă și se introduce tava în cuptorul încins la 200 grd.C pentru cca. 10 minute, până când aluatul și cașcavalul se rumenesc puțin.

-După 10 minute se scoate tarta din cuptor, se așează pe margine roșiile cherry spălate și șterse/uscate în prealabil și se sparg cele 4 ouă în mijlocul tartei, astfel încât să avem grijă să nu se prelingă peste marginile aluatului.

-Se reintroduce tarta în cuptorul încins tot la 200 grd.C, pentru încă 15-20 minute, până când ouăle ajung la consistența dorită de voi, mai moi sau mai tari.

-Când este gata se scoate tarta din cuptor, se condimentează cu sare, piper și se presară frunzele tocate de ceapă verde.

-Tarta cu ouă ochiuri se porționează după preferință și se consumă caldă, fiind minunată la micul dejun alături de băutura preferată (ceai, cafea), iaurt, lapte bătut și cu ceva legume alături.

Poftă bună!

https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise