autor:

Victoria Gabriela

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu oua

Tarta cu oua pentru micul dejun

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2016

Ingrediente
(pentru 4 persoane), -400 gr. foietaj (1/2 pachet foietaj), -150 gr. cașcaval, -100 gr. bacon feliat (5-6 felii), -4 ouă, -12 roșii cherry, -2 fire ceapă verde (numai frunzele), -sare, piper, după gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

-Se rade cașcavalul, se curăță, se spală și se taie mărunt frunzele de ceapă verde.

-Într-o tigaie antiaderentă se rumenesc feliile de bacon pe ambele părți până devin ușor crocante.

-Se întinde foaia de aluat fraged pe masa de lucru pe o bucată de hârtie de copt și i se dă o formă aproximativ rotundă (se taie colțurile).

-Se presară cașcavalul ras, se întind radial feliile de bacon prăjit și se întorc spre interior marginile aluatului, formând astfel o bandă de cca.1,5-2,0 cm, care se presează ușor cu o furculiță pentru a se lipi.

-Se transferă hârtia de copt cu tarta în tavă și se introduce tava în cuptorul încins la 200 grd.C pentru cca. 10 minute, până când aluatul și cașcavalul se rumenesc puțin.

-După 10 minute se scoate tarta din cuptor, se așează pe margine roșiile cherry spălate și șterse/uscate în prealabil și se sparg cele 4 ouă în mijlocul tartei, astfel încât să avem grijă să nu se prelingă peste marginile aluatului.

-Se reintroduce tarta în cuptorul încins tot la 200 grd.C, pentru încă 15-20 minute, până când ouăle ajung la consistența dorită de voi, mai moi sau mai tari.

-Când este gata se scoate tarta din cuptor, se condimentează cu sare, piper și se presară frunzele tocate de ceapă verde.

-Tarta cu ouă ochiuri se porționează după preferință și se consumă caldă, fiind minunată la micul dejun alături de băutura preferată (ceai, cafea), iaurt, lapte bătut și cu ceva legume alături.

Poftă bună!

https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu oua pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu pasta de sunca

Oua umplute cu pasta de sunca

In primul rand fierbeti ouale, in apa clocotita cca 10-15 minute, sa fie tari. Taieti ouale pe diagonala,

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Rulada aperitiv calda

Rulada aperitiv calda

Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele.

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • -400 gr. foietaj (1/2 pachet foietaj)
  • -150 gr. cașcaval
  • -100 gr. bacon feliat (5-6 felii)
  • -4 ouă
  • -12 roșii cherry
  • -2 fire ceapă verde (numai frunzele)
  • -sare
  • piper
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de cartofi cu oua