autor:

anuta

» » Prajituri

Tarta cu pepene caramelizat

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
pentru aluat tarta1 ou,200 g faina,50 g amidon de porumb,150 g unt ,100 g zahar pudra, umplutura200 ml frisca lichida,100 g zahar pudra ,200 g branza dulce(crema de branza),10 g gelatina, decorun pepene galben,50 g unt,o ceasca de zahar,un plic Gelle tort

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu zaharul pudra si untul moale(la temperatura camerei)apoi se adauga faina amestecata cu amidonul.Aluatul obtinut se infasoara in celofan si se da la rece 30 minute dupa care se intinde intre folii din plastic ,la marimea formei+margine.Se aseaza aluatul in forma,se inteapa cu furculita din loc in loc apoi il dam la copt cca 20 minute,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos.
Pepenele curatat de coaja si seminte se feliaza apoi se taie in cubulete mici si se caramelizeaza un pic in untul in care am pus cescuta de zahar.Se adauga pepenele cand zaharul incepe sa se maroneasaca ,se lasa cca 2-3 minute apoi se strecoara pepenele de sucul lasat si se lasa la racit
Crema se pregateste mixand branzica cu zaharul apoi o amestecam cu frisca mixata si adaugam gelatina hidratat in apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna aceasta crema peste blatul de tarta apoi se decoreaza cu cubulete de pepene caramelizat.Deasupra se toarna ,fierbinte jeleul preparat din Gelle tort( dupa instructiunile de pe plic)si sucul lasat in tigaie,dupa caramelizarea pepenelui.Se da tarta cel putin o ora la rece inainte de a o felia
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pepene caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt . Intr-un bol amestecam faina,

6 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat tarta1 ou,200 g faina,50 g amidon de porumb,150 g unt ,100 g zahar pudra
  • umplutura200 ml frisca lichida,100 g zahar pudra ,200 g branza dulce(crema de branza),10 g gelatina
  • decorun pepene galben,50 g unt,o ceasca de zahar,un plic Gelle tort

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
CLAFOUTIS CU ZMEURA