autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu pere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, , 125 gr unt, 1 ou, 75 gr zahar, 230 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , Umplutura:, , 3 oua, 5 linguri zahar, 3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri faina, 6 pere

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn.
Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie.
La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat.
Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.
Umplutura:
Separam ouale.
Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma.
Incoroporam galbenusurile si zaharul vanilat.
La urma punem faina si coaja rasa de lamaie.
Perele le spalam si le curatam de coaja.
Le taiem in doua, scoatem cotorul, apoi le facem felii.
Tapetam o tava de tarta cu unt si faina.
Aluatul il intinde cu un sucitor intr-o foaie subtire pe care o asezam in tava.
O lipim bine si de peretii tavei, surplusul il taiem cu un cutit si o intepam cu o furculita din loc in loc.
Turnam umplutura, iar deasupra punem feliile de pere.
Bagam tava in cuptorul incins la o temperatura nu foarte mare.
O lasam sa se coaca pana devine aurie.
Cand este gata, o scoatem si o lasam la racorit.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Se separa albusul de galbenus apoi se mixeaza albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tarta elvetiana cu mere si pere

Tarta elvetiana cu mere si pere

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat

8 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 6 pere

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
mar copt cu nuca si amaretto