autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu peste si dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g faina, , 50 g amidon, , 2 pafuri de zahar, , 180 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, , 1 lingura de otet aromat (balsamic)., Pentru garnitura - 500 g peste alb fara oase si pielita, , 4 dovlecei mici, , 3 oua, , 100 g smantana, , 1 praf de curry, , cimbru, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul. Intr-un castron, puneti faina, amidonul, sarea, zaharul si untul. Amestecati-le bine cu varful degetelor, pana ce obtineti un aluat nisipos. Adaugati galbenusul de ou, 40 ml apa, otetul aromat, apoi adunati aluatul, formand o sfera. - Ungeti o forma de tarta, intindeti in ea aluatul, intepati-l cu furculita din loc in loc, bagati-l zece minute in frigider, apoi puneti-l la copt alte zece minute. - In timpul acesta, spalati dovleceii si curatati-i de coaja, taiati-i in lamele subtiri, pe toata lungimea lor (intai ii taiati in doua, apoi fiecare jumatate, pusa pe un fund de lemn, se taie pe lat, in felii), puneti-le trei minute in apa clocotita sarata, strecurati-le si puneti-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Decupati pestele in felii subtiri, la fel de lungi ca cele de dovlecei, sarati-le, piperati-le. - Bateti ouale cu smantana si curry, gustati de sare si de piper. Varsati compozitia pe fundul tartei, asezati frumos lamelele de dovlecel si cele de peste, intercalandu-le alternativ. - Presarati deasupra cimbrul faramitat si mai bagati tarta la cuptor vreme de 30 de minute. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTE CU VARZA

PLACINTE CU VARZA

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale,

8 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Incalzim putin laptele cu apa,punem untul topit,zaharul si drojdia.Lasam 15 minute si turnam peste

3 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 pafuri de zahar
  • 180 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma
  • 1 lingura de otet aromat (balsamic).
  • Pentru garnitura - 500 g peste alb fara oase si pielita
  • 4 dovlecei mici
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • 1 praf de curry
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte