Incalziti cuptorul. Intr-un castron, puneti faina, amidonul, sarea, zaharul si untul. Amestecati-le bine cu varful degetelor, pana ce obtineti un aluat nisipos. Adaugati galbenusul de ou, 40 ml apa, otetul aromat, apoi adunati aluatul, formand o sfera. - Ungeti o forma de tarta, intindeti in ea aluatul, intepati-l cu furculita din loc in loc, bagati-l zece minute in frigider, apoi puneti-l la copt alte zece minute. - In timpul acesta, spalati dovleceii si curatati-i de coaja, taiati-i in lamele subtiri, pe toata lungimea lor (intai ii taiati in doua, apoi fiecare jumatate, pusa pe un fund de lemn, se taie pe lat, in felii), puneti-le trei minute in apa clocotita sarata, strecurati-le si puneti-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Decupati pestele in felii subtiri, la fel de lungi ca cele de dovlecei, sarati-le, piperati-le. - Bateti ouale cu smantana si curry, gustati de sare si de piper. Varsati compozitia pe fundul tartei, asezati frumos lamelele de dovlecel si cele de peste, intercalandu-le alternativ. - Presarati deasupra cimbrul faramitat si mai bagati tarta la cuptor vreme de 30 de minute. Serviti imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii