Tarta cu prune

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 g smantana
  • 2,5 cesti faina (coca trebuie sa fie putin mai consistenta ca la chec)
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Amesteci galbenusurile cu zaharul pana se dizolva, adaugi smantana si uleiul, faina, praful de copt si aromele. La urma adaugi albusurile batute spuma. Asezi compozitia in tava unsa cu unt, tapetata cu faina.

Prunele taiate in doua, le asezi peste compozitia din tava. Dai tava la cuptorul in prealabil incins pentru 15 minute la foc puternic, apoi reduci (in functie de cuptor). Pudrezi cu zahar pudra vanilat cat e calda, tai dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise