autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Tarta cu prune

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2016

Ingrediente
1pachet de foitaj, 500g prune, 2linguri zahar brun, 1/2lingurita scortisoara, 50g fulgi de ovaz, 75g unt rece, 100g faina, 100g zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz cu 100g faina,100g zahar brun,untul taiat cubulete,se framanta bine totul,pana devine nisipos si se lasa deoparte;forma de tarta se capitoneaza cu foitaj,se inteapa cu o furculita,se pun deasupra prunele spalate,cu samburii scosi,taiate marunt si amestecate cu2linguri zahar brun si scortisoara,deasupra se pune amestecul de fulgi de ovaz,se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta rasturnata cu prune

Tarta rasturnata cu prune

Pasul 1: Taiem prunele in jumatati si le scoatem samburele. Pregatim un bol incapator in care

2 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu prune si bezea

Tarta cu prune si bezea

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1pachet de foitaj
  • 500g prune
  • 2linguri zahar brun
  • 1/2lingurita scortisoara
  • 50g fulgi de ovaz
  • 75g unt rece
  • 100g faina
  • 100g zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa