autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

TARTA CU PRUNE CARAMEL

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
300g prune, 3 oua, 5 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, un praf de copt, 50 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blatul: bati albusele spuma,adaugi 3 linguri
zahar,galbenusele,uleiul,faina,un plic de zahar vanilat si praful de copt. Ungi cu unt o tava rotunda,presari cu 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat.Asezi prunele fara samburi, dai 5 minute la cuptor,apoi rastorni compozitia pregatita pentru blat.Dai la cuptor pana se rumeneste.Rastorni pe o farfurie intinsa. Poti servi ca atare, pudrata cu zahar sau ornata cu frisca(sau crema de vanilie) Eu am facut in dubletta, pe flacara,cu timp de coacere 4 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU PRUNE CARAMEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri

Chec din albusuri

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de rubarba cu banane

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Ce rapid se face!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Nu este arsa.E caramelizata.Sucul de prune lasat, are culoare inchisa. Merge foart bine la cuptor, dar daca vrem un dulce rapid, in 15 minute mancam in felul asta.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Pare putin cam arsa,cred ca la cuptor se face mai bine.Este interesanta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300g prune
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce rapid se face!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana