autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

TARTA CU PRUNE CARAMEL

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
300g prune, 3 oua, 5 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, un praf de copt, 50 g unt, 2 plicuri zahar vanilat, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blatul: bati albusele spuma,adaugi 3 linguri
zahar,galbenusele,uleiul,faina,un plic de zahar vanilat si praful de copt. Ungi cu unt o tava rotunda,presari cu 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat.Asezi prunele fara samburi, dai 5 minute la cuptor,apoi rastorni compozitia pregatita pentru blat.Dai la cuptor pana se rumeneste.Rastorni pe o farfurie intinsa. Poti servi ca atare, pudrata cu zahar sau ornata cu frisca(sau crema de vanilie) Eu am facut in dubletta, pe flacara,cu timp de coacere 4 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU PRUNE CARAMEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

83 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Ce rapid se face!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Nu este arsa.E caramelizata.Sucul de prune lasat, are culoare inchisa. Merge foart bine la cuptor, dar daca vrem un dulce rapid, in 15 minute mancam in felul asta.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Pare putin cam arsa,cred ca la cuptor se face mai bine.Este interesanta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300g prune
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 50 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce rapid se face!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Profiterol