autor:

Timea

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu prune si crumble

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2013

Ingrediente
Pt. aluat: 125 gr unt, 1 lingura zahar brun, 200 gr faina, 1/2 lingurita bicarbonat,, coaja rasa de la o lamaie mica, zeama de la lamaie, 1 ou, un varf de sare, Umplutura: 1 lingura gris, 500 gr prune (cantarite fara samburi),, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, Crumble: 100 gr unt, 80 gr zahar, 100-120 gr faina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.

Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.

Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.

Sper ca v-am convins nu numai ca e super buna ci si ca se face usor si repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu prune, visine si crumble

Tarta cu prune, visine si crumble

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama. Aluatul: Intr-un

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la

39 voturi    6 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luthien

    Luthien (Chef de cuisine):

    Reteta este minunata, foarte simplu de facut si bine explicata. :-) Am uitat sa adaug zaharul vanilat si scortisoara peste prune, insa nu le-am simtit lipsa, tarta a iesit dulce si parfumata !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Olga Andronache Capatina , 08 octombrie 2014

    Delicioasa! Eu am pus si miez de nuca :) Multumesc!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    trebuie incercata, pana mai gasim prune.

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Demential!!!!!!

    • Fara foto

      Czompa Nadia , 24 septembrie 2013

      Este super buna, am incercat-o

    • Fara foto

      Anca Mihaela Grozea , 20 septembrie 2013

      super...

    • Luthien

      Luthien (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

      Tocmai am incercat reteta si este intr-adevar foarte simplu de facut, usoara si rapida. Iar tarta este minunata! Recunosc faptul ca am uitat sa pun zaharul vanilat si scortisoara peste prune, insa am avut niste prune coapte si parfumate si nici nu am simtit lipsa scortisoarei ! :-) Incercati-o cu toata increderea !

    • Timea

      Timea (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013

      Gabriela, ma bucur ca iti place, multumesc :)

    • Matei_Gabriela Nicoleta

      Matei_Gabriela Nicoleta (Bucatar) , 16 septembrie 2013

      Explozie de arome, o minunatie, o recomand cu toata increderea, eu una am incercat-o :)Felicitari Timea ;)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat: 125 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 200 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • Umplutura: 1 lingura gris
  • 500 gr prune (cantarite fara samburi),
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crumble: 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100-120 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mira (Chef de cuisine)

trebuie incercata, pana mai gasim prune.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu cascaval si migdale