Se curata piersicile de coaja si se scot samburii si de la prune, si de la piersici, apoi se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca bine untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat cate o lingura de spuma si una de faina la crema de galbenus, iar la urma se pune esenta de rom. Se unge o forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul. Se aseaza prunele si piersicile taiate felii si se da tarta la cuptorul incalzit in prealabil, unde se lasa 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se presara deasupra zahar pudra si scortisoara.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii