autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne

Tartă cu pui şi smântână

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
pentru aluat, cocă de tartă, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, pentru umplutură:, un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P), 300 gr smântână, un ou, o legătură de mărar proaspăt, 100 gr telemea, 2 fire de ceapă verde, un ardei gras, delikat, 2 ouă crude pentru finisare :P

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)!

Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).

În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Sorin_Coserea

    Sorin_Coserea (Chef de cuisine):

    Acum am scos-o din cuptor, am facut mici modificari: am folosit aluat pentru placinta, am adaugat si leurda in compozitie, nu am copt aluatul inainte deoarece am avut puiul preparat deja; am alaturat si o berica la 330 ml si i-am dat bice, se acompaniaza perfect tarta cu berea

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine):

    E foarte gustoasa! AM facut si tarta asta!

  • 14 comentarii

  • Aurora Zaharia , 20 martie 2015

    Este foarte buna si eu am facut-o.

  • Vasile Dorobat , 08 februarie 2015

    este super am facut-o si eu

  • Fabry Elena , 07 februarie 2015

    coca pt tarta nu poate fi facuta in casa?i-mi place sa prepar eu tot

    • Luiza Roxana , 07 februarie 2015

      ce bine arata!!

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2014

      trebuie sa o fac si eu...imi lasa gura apa! :)

    • Feldrihan Carmen , 06 aprilie 2014

      este f buna am facut si eu

    • Raducu Bardos , 06 aprilie 2014

      am so prepar si eu.......

    • Codea Mariana , 27 octombrie 2013

      bunaciune mare

    • cionca ioan cornel am sa o incerc , 26 octombrie 2013

      am so incerc

    • , 04 iulie 2013

      abia astept sa o fac.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte delicios!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

      Un deliciu!***** La fav...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2011

      Tentant!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

      Delicioasa yumi,yumi ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • cocă de tartă
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare
  • cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  • 300 gr smântână
  • un ou
  • o legătură de mărar proaspăt
  • 100 gr telemea
  • 2 fire de ceapă verde
  • un ardei gras
  • delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

AdeLyna (Chef de cuisine)

trebuie sa o fac si eu...imi lasa gura apa! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varză înăbuşită cu ardei şi costiţă