autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne

Tartă cu pui şi smântână

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
pentru aluat, cocă de tartă, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, pentru umplutură:, un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P), 300 gr smântână, un ou, o legătură de mărar proaspăt, 100 gr telemea, 2 fire de ceapă verde, un ardei gras, delikat, 2 ouă crude pentru finisare :P

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)!

Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).

În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Pui rustic cu cartofi , la vas roman

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.

15 voturi    11 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulada de porc cu carne tocata

Rulada de porc cu carne tocata

Muschiuletul de porc se taie astfel, incat sa poata fi intins cat mai bine. Se condimenteaza cu sare

5 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurora Zaharia , 20 martie 2015

    Este foarte buna si eu am facut-o.

  • Fara foto

    Vasile Dorobat , 08 februarie 2015

    este super am facut-o si eu

  • Fara foto

    Fabry Elena , 07 februarie 2015

    coca pt tarta nu poate fi facuta in casa?i-mi place sa prepar eu tot

    • Fara foto

      Luiza Roxana , 07 februarie 2015

      ce bine arata!!

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2014

      trebuie sa o fac si eu...imi lasa gura apa! :)

    • Fara foto

      Feldrihan Carmen , 06 aprilie 2014

      este f buna am facut si eu

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 06 aprilie 2014

      am so prepar si eu.......

    • Fara foto

      Codea Mariana , 27 octombrie 2013

      bunaciune mare

    • Fara foto

      cionca ioan cornel am sa o incerc , 26 octombrie 2013

      am so incerc

    • Fara foto

      , 04 iulie 2013

      abia astept sa o fac.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte delicios!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

      Un deliciu!***** La fav...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2011

      Tentant!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

      Delicioasa yumi,yumi ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • cocă de tartă
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare
  • cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  • 300 gr smântână
  • un ou
  • o legătură de mărar proaspăt
  • 100 gr telemea
  • 2 fire de ceapă verde
  • un ardei gras
  • delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

AdeLyna (Chef de cuisine)

trebuie sa o fac si eu...imi lasa gura apa! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Mancare de cartofi cu kazier