autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne

Tartă cu pui şi smântână

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
pentru aluat, cocă de tartă, 140 gr unt, 260 gr făină, 1 ou, un vârf de cuţit de sare, 4 linguri lapte, pentru umplutură:, un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P), 300 gr smântână, un ou, o legătură de mărar proaspăt, 100 gr telemea, 2 fire de ceapă verde, un ardei gras, delikat, 2 ouă crude pentru finisare :P

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)!

Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).

În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Crochete de curcan cu mar dulce

Crochete de curcan cu mar dulce

Este un preparat frantuzesc foarte usor de pregatit, slab caloric si foarte fin .Pe gustul celor

9 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Parjoale cu cartofi picanti

Parjoale cu cartofi picanti

Se toaca spata de porc, se adauga cele doua oua, painea care a fost inmuiata in apa, apoi bine stoarsa

10 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurora Zaharia , 20 martie 2015

    Este foarte buna si eu am facut-o.

  • Fara foto

    Vasile Dorobat , 08 februarie 2015

    este super am facut-o si eu

  • Fara foto

    Fabry Elena , 07 februarie 2015

    coca pt tarta nu poate fi facuta in casa?i-mi place sa prepar eu tot

    • Fara foto

      Luiza Roxana , 07 februarie 2015

      ce bine arata!!

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2014

      trebuie sa o fac si eu...imi lasa gura apa! :)

    • Fara foto

      Feldrihan Carmen , 06 aprilie 2014

      este f buna am facut si eu

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 06 aprilie 2014

      am so prepar si eu.......

    • Fara foto

      Codea Mariana , 27 octombrie 2013

      bunaciune mare

    • Fara foto

      cionca ioan cornel am sa o incerc , 26 octombrie 2013

      am so incerc

    • Fara foto

      , 04 iulie 2013

      abia astept sa o fac.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte delicios!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

      Un deliciu!***** La fav...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2011

      Tentant!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

      Delicioasa yumi,yumi ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • cocă de tartă
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  • un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare
  • cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  • 300 gr smântână
  • un ou
  • o legătură de mărar proaspăt
  • 100 gr telemea
  • 2 fire de ceapă verde
  • un ardei gras
  • delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

AdeLyna (Chef de cuisine)

trebuie sa o fac si eu...imi lasa gura apa! :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Vinete umpute cu carne la cuptor