autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu pui si sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): aluat fraged de tarta,, copt pe jumatate (asezat intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm), , 75 g unt, , 3 linguri faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare, , 150 ml vin alb, , sare,, piper negru macinat,, 1 lingurita maghiran uscat, , 4 galbenusuri, , 100 g fasole verde fiarta si taiata fasii lungi de 1 cm, , 100 g carne de pui fiarta si tocata marunt, , 100 g sunca de Praga tocata marunt, , 3 fire patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se aseaza forma cu aluatul pe jumatate copt pe tava de la aragaz.
Se topeste untul pe foc potrivit, se da cratita deoparte si se incorporeaza faina, amestecand pana ce devine ca o pasta neteda, care se caleste apoi un minut la foc mic - amestecand intruna.
Se da deoparte si se incorporeaza, putin cate putin, amestecand in continuare, vinul si zeama de carne. Se fierbe sosul astfel obtinut 2-3 minute, amestecand din timp in timp, pana ce se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran, se ia de pe foc si se acopera cu un capac ca sa ramana cald.
Se bat galbenusurile intr-un bol, pana ce se albesc. Se adauga 4 linguri de sos, se bat in continuare, dupa care se incorporeaza in sos. Sosul se pune iarasi pe foc mic si se fierbe inca doua minute.
Se da cratita deoparte, se incorporeaza fasolea, sunca si carnea de pui, se toarna umplutura peste aluatul din forma si se da la cuptorul incins (forma cu tarta pe tava de la aragaz).
Se coace tarta 20-25 de minute si se serveste calda, garnisita cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala

Painicele din faina integrala

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi

Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): aluat fraged de tarta,
  • copt pe jumatate (asezat intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm)
  • 75 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare
  • 150 ml vin alb
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 4 galbenusuri
  • 100 g fasole verde fiarta si taiata fasii lungi de 1 cm
  • 100 g carne de pui fiarta si tocata marunt
  • 100 g sunca de Praga tocata marunt
  • 3 fire patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine casa