autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu pui si sunca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): aluat fraged de tarta,, copt pe jumatate (asezat intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm), , 75 g unt, , 3 linguri faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare, , 150 ml vin alb, , sare,, piper negru macinat,, 1 lingurita maghiran uscat, , 4 galbenusuri, , 100 g fasole verde fiarta si taiata fasii lungi de 1 cm, , 100 g carne de pui fiarta si tocata marunt, , 100 g sunca de Praga tocata marunt, , 3 fire patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se aseaza forma cu aluatul pe jumatate copt pe tava de la aragaz.
Se topeste untul pe foc potrivit, se da cratita deoparte si se incorporeaza faina, amestecand pana ce devine ca o pasta neteda, care se caleste apoi un minut la foc mic - amestecand intruna.
Se da deoparte si se incorporeaza, putin cate putin, amestecand in continuare, vinul si zeama de carne. Se fierbe sosul astfel obtinut 2-3 minute, amestecand din timp in timp, pana ce se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran, se ia de pe foc si se acopera cu un capac ca sa ramana cald.
Se bat galbenusurile intr-un bol, pana ce se albesc. Se adauga 4 linguri de sos, se bat in continuare, dupa care se incorporeaza in sos. Sosul se pune iarasi pe foc mic si se fierbe inca doua minute.
Se da cratita deoparte, se incorporeaza fasolea, sunca si carnea de pui, se toarna umplutura peste aluatul din forma si se da la cuptorul incins (forma cu tarta pe tava de la aragaz).
Se coace tarta 20-25 de minute si se serveste calda, garnisita cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu dulceata de visine si nuca

Coronita cu dulceata de visine si nuca

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o

24 voturi    16 comentarii
2h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita

Paine de casa impletita

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): aluat fraged de tarta,
  • copt pe jumatate (asezat intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm)
  • 75 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare
  • 150 ml vin alb
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 4 galbenusuri
  • 100 g fasole verde fiarta si taiata fasii lungi de 1 cm
  • 100 g carne de pui fiarta si tocata marunt
  • 100 g sunca de Praga tocata marunt
  • 3 fire patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac coronita