autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu pui si tarhon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 piepti de pui (fara os), , 1 pachet aluat de foitaj, , 1 tulpina groasa de praz (partea alba), , 600 g ciuperci, , 250 g mazare congelata, , 2 morcovi, , 1 tulpina de telina, , 6 felii de bacon, , 20 g faina, , 70 g unt, , 15 cl smantana groasa, , 1 cub de supa concentrata de pasare, , 2 lingurite mustar iute, , 1 galbenus, , 2 fire de tarhon, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili.
Puneti supa concentrata de pasare intr-o cratita, impreuna cu 50 cl de apa si amestecati pana ce incepe sa fiarba. Adaugati pieptul de pui: faceti focul mai mic si lasati carnea sa fiarba incet, circa 15 minute. Scurgeti-o bine - puneti zeama deoparte - si taiati-o cubulete.
Curatati prazul, spalati-l si taiati-l marunt, spalati tulpina de telina si taiati-o cubulete. Curatati ciupercile si taiati-le felii. Spalati tarhonul si taiati-l cu foarfeca. Puneti mazarea congelata in apa clocotita cu sare, scurgeti-o si puneti-o deoparte.
Incingeti intr-o tigaie 15 g de unt si caliti prazul circa 5 minute, dupa care scoateti-l cu lingura pentru spuma. Adaugati o bucatica de unt (cat o nuca), caliti ciupercile si puneti-le de-o parte.
Taiati feliile de bacon in patru, rumeniti-le in untul ramas in tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Adaugati inca o bucatica de unt si caramelizati incet morcovii taiati cubulete si telina si puneti-le deoparte.
Puneti restul de unt (20 g) sa se topeasca intr-o cratita, adaugati faina (toata deodata), amestecati puternic cu o lingura de lemn (circa un minut) si stingeti-o cu zeama pusa deoparte (3/4 din ea). Bateti bine cu telul pana ce obtineti un rantas consistent si adaugati smantana, mustarul si tarhonul. Turnati legumele in forma unsa, adaugati bucatelele de carne si de bacon, gustati de sare si piper si amestecati.
Intindeti aluatul peste umplutura, lipiti marginile cu galbenus batut si faceti la mijloc un „horn” din folie de aluminiu rulata, pentru evacuarea aburului. Ungeti aluatul cu galbenusul ramas, dati tarta 30 de minute la cuptor si lasati-o sa se odihneasca 10 minute, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume Mexicane sotate

Legume Mexicane sotate

Este simplu de facut, se calesc putin in uleiul de masline, cca 2-3 min apoi se toarna vinul si

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Se curata cartofii de coaja. Se taie cuburi de marime medie si se pun la fiert intr-o oala cu 2 lingurte

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 piepti de pui (fara os)
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 tulpina groasa de praz (partea alba)
  • 600 g ciuperci
  • 250 g mazare congelata
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 6 felii de bacon
  • 20 g faina
  • 70 g unt
  • 15 cl smantana groasa
  • 1 cub de supa concentrata de pasare
  • 2 lingurite mustar iute
  • 1 galbenus
  • 2 fire de tarhon
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciupercute cu sos