Tarta cu pui si tarhon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 piepti de pui (fara os),
  • 1 pachet aluat de foitaj,
  • 1 tulpina groasa de praz (partea alba),
  • 600 g ciuperci,
  • 250 g mazare congelata,
  • 2 morcovi,
  • 1 tulpina de telina,
  • 6 felii de bacon,
  • 20 g faina,
  • 70 g unt,
  • 15 cl smantana groasa,
  • 1 cub de supa concentrata de pasare,
  • 2 lingurite mustar iute,
  • 1 galbenus,
  • 2 fire de tarhon,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili.

Puneti supa concentrata de pasare intr-o cratita, impreuna cu 50 cl de apa si amestecati pana ce incepe sa fiarba. Adaugati pieptul de pui: faceti focul mai mic si lasati carnea sa fiarba incet, circa 15 minute. Scurgeti-o bine - puneti zeama deoparte - si taiati-o cubulete.

Curatati prazul, spalati-l si taiati-l marunt, spalati tulpina de telina si taiati-o cubulete. Curatati ciupercile si taiati-le felii. Spalati tarhonul si taiati-l cu foarfeca. Puneti mazarea congelata in apa clocotita cu sare, scurgeti-o si puneti-o deoparte.

Incingeti intr-o tigaie 15 g de unt si caliti prazul circa 5 minute, dupa care scoateti-l cu lingura pentru spuma. Adaugati o bucatica de unt (cat o nuca), caliti ciupercile si puneti-le de-o parte.

Taiati feliile de bacon in patru, rumeniti-le in untul ramas in tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Adaugati inca o bucatica de unt si caramelizati incet morcovii taiati cubulete si telina si puneti-le deoparte.

Puneti restul de unt (20 g) sa se topeasca intr-o cratita, adaugati faina (toata deodata), amestecati puternic cu o lingura de lemn (circa un minut) si stingeti-o cu zeama pusa deoparte (3/4 din ea). Bateti bine cu telul pana ce obtineti un rantas consistent si adaugati smantana, mustarul si tarhonul. Turnati legumele in forma unsa, adaugati bucatelele de carne si de bacon, gustati de sare si piper si amestecati.

Intindeti aluatul peste umplutura, lipiti marginile cu galbenus batut si faceti la mijloc un „horn” din folie de aluminiu rulata, pentru evacuarea aburului. Ungeti aluatul cu galbenusul ramas, dati tarta 30 de minute la cuptor si lasati-o sa se odihneasca 10 minute, inainte de-a o servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise