autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu pui si tarhon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 piepti de pui (fara os), , 1 pachet aluat de foitaj, , 1 tulpina groasa de praz (partea alba), , 600 g ciuperci, , 250 g mazare congelata, , 2 morcovi, , 1 tulpina de telina, , 6 felii de bacon, , 20 g faina, , 70 g unt, , 15 cl smantana groasa, , 1 cub de supa concentrata de pasare, , 2 lingurite mustar iute, , 1 galbenus, , 2 fire de tarhon, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili.
Puneti supa concentrata de pasare intr-o cratita, impreuna cu 50 cl de apa si amestecati pana ce incepe sa fiarba. Adaugati pieptul de pui: faceti focul mai mic si lasati carnea sa fiarba incet, circa 15 minute. Scurgeti-o bine - puneti zeama deoparte - si taiati-o cubulete.
Curatati prazul, spalati-l si taiati-l marunt, spalati tulpina de telina si taiati-o cubulete. Curatati ciupercile si taiati-le felii. Spalati tarhonul si taiati-l cu foarfeca. Puneti mazarea congelata in apa clocotita cu sare, scurgeti-o si puneti-o deoparte.
Incingeti intr-o tigaie 15 g de unt si caliti prazul circa 5 minute, dupa care scoateti-l cu lingura pentru spuma. Adaugati o bucatica de unt (cat o nuca), caliti ciupercile si puneti-le de-o parte.
Taiati feliile de bacon in patru, rumeniti-le in untul ramas in tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Adaugati inca o bucatica de unt si caramelizati incet morcovii taiati cubulete si telina si puneti-le deoparte.
Puneti restul de unt (20 g) sa se topeasca intr-o cratita, adaugati faina (toata deodata), amestecati puternic cu o lingura de lemn (circa un minut) si stingeti-o cu zeama pusa deoparte (3/4 din ea). Bateti bine cu telul pana ce obtineti un rantas consistent si adaugati smantana, mustarul si tarhonul. Turnati legumele in forma unsa, adaugati bucatelele de carne si de bacon, gustati de sare si piper si amestecati.
Intindeti aluatul peste umplutura, lipiti marginile cu galbenus batut si faceti la mijloc un „horn” din folie de aluminiu rulata, pentru evacuarea aburului. Ungeti aluatul cu galbenusul ramas, dati tarta 30 de minute la cuptor si lasati-o sa se odihneasca 10 minute, inainte de-a o servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boerenkool - Piure cu varza creata

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

5 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Foarte buna pentru o masa festiva la aperitiv, are tot ce ii trebuie: aroma de ardei, spanac si braza...si

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 piepti de pui (fara os)
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 tulpina groasa de praz (partea alba)
  • 600 g ciuperci
  • 250 g mazare congelata
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 6 felii de bacon
  • 20 g faina
  • 70 g unt
  • 15 cl smantana groasa
  • 1 cub de supa concentrata de pasare
  • 2 lingurite mustar iute
  • 1 galbenus
  • 2 fire de tarhon
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL