autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Tartă cu ricotta, dietetică

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru aluat tarta: 300 gr. tarâţe de ovăz, 50 gr. tărâţe de grâu( sau 350 gr de făină integrală ), 200 gr unt sau margarină, 2 ouă, indulcitor, un vârf de cuţit de sare, coaja de la ½ portocală, esenţă de vanilie sau de flori de portocal., Prepararea aluatului : Se pun tărâţele(măcinate fin dacă se doreşte, la maşina de cafea) sau făina într-un castron, în mijloc se face o scobitură în care se adaugă untul sau margarina topite pe bain-marie, ouăle, sarea, indulcitorul, coaja de portocală şi esenţa. Se frământă bine şi se pune la rece pentru 30 de minute., Ingrediente crema: Brânză „ Ricotta” sau urdă slabă, 500 gr., 4 ouă, îndulcitor, pure de caise din compot, esenţă de vanilie, scorţişoară, un praf de curcuma, o banană sau felii de caise

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat ouăle cu îndulcitorul, se adaugă brânza, pureul de caise, esenţa, scorţişoara şi curcuma. Foaia de tartă se întinde cu sucitorul pe o planşetă presărată cu făină, se aşează în forma de tartă si se înţeapă din loc în loc cu un scobitor pentru a scoate aerul. Se aşează peste aluat compoziţia pentru tartă, se ornează cu felii de banană sau caise şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil la foc potrivit. După 15 minute se unge toată suprafaţa tartei cu un ou batut şi se dă din nou la cuptor. Când este gata (se face proba cu scobitoarea), se presară cu scorţişoară.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ricotta, dietetică" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Gustos si sanatos.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Buna de tot ! Pacat ca nu ai atasat fiecare poza separat.....se vedea mai bine !Aici nu merg pozele aranjate asa....din pacate, pentru ca nu se vad!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Ce as manca si eu o bucatica...yumi,yumi. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Un deliciu:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru aluat tarta: 300 gr. tarâţe de ovăz
  • 50 gr. tărâţe de grâu( sau 350 gr de făină integrală )
  • 200 gr unt sau margarină
  • 2 ouă
  • indulcitor
  • un vârf de cuţit de sare
  • coaja de la ½ portocală
  • esenţă de vanilie sau de flori de portocal.
  • Prepararea aluatului : Se pun tărâţele(măcinate fin dacă se doreşte
  • la maşina de cafea) sau făina într-un castron
  • în mijloc se face o scobitură în care se adaugă untul sau margarina topite pe bain-marie
  • ouăle
  • sarea
  • indulcitorul
  • coaja de portocală şi esenţa. Se frământă bine şi se pune la rece pentru 30 de minute.
  • Ingrediente crema: Brânză „ Ricotta” sau urdă slabă
  • 500 gr.
  • 4 ouă
  • îndulcitor
  • pure de caise din compot
  • esenţă de vanilie
  • scorţişoară
  • un praf de curcuma
  • o banană sau felii de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Gustos si sanatos.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu fulgi de ovaz