autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Tarta cu smantana si cu oua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 6 oua, 300 g smantana, 300 g bacon, 150 g carnat afumat, 150 g cas oaie, 1 legatura patrunjel verde, sare, boia, piper, ulei

Dificultate: Medie Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

O tava rotunda cu diametrul de 30-35 cm o ungem cu unt si o acoperim cu hartie de copt peste care asezam aluatul foietaj.
Baconul il taiem feliute subtiri apoi batem bine 2 oua.Smantana o amestecam cu baconul, ouale batute si patrunjelul tocat marunt.
Aceasta compozitie o punem in tava peste foietaj si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri.
Radem apoi casul deasupra tartei si presaram putin patrunjel verde.
Carnatul taiat rondele il asezam deasupra compozitiei si spargem si cele 4 oua ramase.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru aproximativ 30 minute pina se fac ochiurile de deasupra.
Scoatem tarta din cuptor, o feliem si se poate servi cu diferite sosuri sau asa cum este.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu smantana si cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ochiuri in cuib de cartofi

Ochiuri in cuib de cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare si se calesc in putin

3 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Omleta coapta cu ciuperci

Omleta coapta cu ciuperci

Intr-o tigaie punem putin ulei si punem la prajit ceapa taiata cubulete,lasam sa fie aurie adaugam

5 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Gabriela_Kerekes

    Gabriela_Kerekes (Chef de cuisine):

    buna si gustoasa!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    E deliciosa, am preparat-o si eu. Reteta o am dintr-un numar al revistei"Click pofta buna" si apoi am vazut-o si aici. Oricum merita sa o incercati, se face repede si usor.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MARIa , 28 noiembrie 2013

    cand am vazut prima data imaginile mi-au atras atentia,deabia ast sa fac aceasta reteta!!

  • Fara foto

    Milieana Simon , 20 iulie 2013

    GUSTOASĂ!

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 07 iunie 2013

    Unde o fi fost reteta asta pina acum Multumesc Sidy pentru bunatate

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

      mmm ce bine arata miai facut pofta

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Cred ca e o tarta foarte apetisanta. Arata minunat! E o idee grozava.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Arata ft bine tarta ta!Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Ce bunatate ai pregatit tu aici...foarte bine arata si cu siguranta gustoasa.*****

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Apetisant!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Wawwwwwwwwwwww ce fina si aromata!***** Ce vrei, bucatarie noua....Ha ha ha...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      arata apetisant,am s-o incerc si eu!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Deja imi lasã gura apã, delicioasã!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      tare gustoasa! Bravo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Foitajul este o treabă foarte bună, să-l faci acasă e destul de dificil, de aceea e bine că îl gasim în magazin. Foarte bună reţeta asta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 6 oua
  • 300 g smantana
  • 300 g bacon
  • 150 g carnat afumat
  • 150 g cas oaie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • boia
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

MARIa

cand am vazut prima data imaginile mi-au atras atentia,deabia ast sa fac aceasta reteta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)