autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu struguri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 200 g faina, , 50 g fulgi de ovaz (mai carnosi), , 2 linguri zahar, , 1 zahar vanilat, , 100 g unt, , 3 galbenusuri, , 1 lingura rom, , 1 varf de cutit sare iodata., Pentru umplutura: 750 g struguri (verzi), , 4 albusuri, , 1 lingura zahar, , 4 linguri fulgi de ovaz,, zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu fulgii de ovaz, se face o gropita la mijloc, se pun toate celelalte ingrediente si se framanta. Aluatul astfel preparat se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece. Apoi se intinde si se aseaza intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), lasand si o margine de 3 cm. Se inteapa cu furculita si se coace 15 minute in cuptorul incins la 200°C. Se pun deoparte cateva boabe de struguri pentru ornat, iar restul - taiati in doua si fara seminte - se presara peste aluat. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza zaharul si fulgii de ovaz si se intind peste boabele de struguri (cu o parte din compozitie se pot face spirale cu aparatul de spritat). Se garniseste tarta cu boabe de struguri, se mai lasa 20 de minute la cuptor (la aceeasi temperatura) si cand e gata se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu struguri

Tarta cu struguri

Blatul se face ca un pandispan obisnuit, separam albusurile, le batem spuma,Se amesteca galbenusurile

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu fructe  de toamna(mere, pere, struguri)

Tarta cu fructe de toamna(mere, pere, struguri)

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai

22 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 200 g faina
  • 50 g fulgi de ovaz (mai carnosi)
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura rom
  • 1 varf de cutit sare iodata.
  • Pentru umplutura: 750 g struguri (verzi)
  • 4 albusuri
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri fulgi de ovaz,
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Briose cu visine