autor:

Camelia Grosu

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu sunca

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -425g faina, -225g unt sau margarina, -1 si 1/2 ou, -3 linguri de apa, -sare dupa gust, , Pentru umplutura:, -75g faina dizolvata in 375ml lapte, -3 linguri de smantana, -5 oua, -240g sunca, -5 castraveciori murati, -180g cascaval

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat clasic. Se framanta aluatul bine si se da putin la rece. Apoi se imparte aluatul in 2 parti, cu una se imbraca o forma tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita in cateva locuri. Se da tava la cuptorul incalzit , timp de 10 minute. Apoi se scoate si se pune umplutura.
Umplutura:
Sunca, castraveciorii si cascavalul se toaca marunt si se amesteca cu ouale, smantana si faina dizolvata in lapte. Se pune amestecul peste coca. Se acopera tarta cu un capac de aluat (cea de-a doua parte) si se coace la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu legume si sunca

Tarta cu legume si sunca

Se caleste 10min mazarea cu morcov, se adauga sunca taiata cubulete apoi branza feta, busuioc, piperul.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Se curata și se taie morcovii, se încălzește o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, gatitim

3 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -425g faina
  • -225g unt sau margarina
  • -1 si 1/2 ou
  • -3 linguri de apa
  • -sare dupa gust
  • Pentru umplutura:
  • -75g faina dizolvata in 375ml lapte
  • -3 linguri de smantana
  • -5 oua
  • -240g sunca
  • -5 castraveciori murati
  • -180g cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

bun aperitiv!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cosulete cu fructe