autor:

Camelia Grosu

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta cu sunca

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, -425g faina, -225g unt sau margarina, -1 si 1/2 ou, -3 linguri de apa, -sare dupa gust, , Pentru umplutura:, -75g faina dizolvata in 375ml lapte, -3 linguri de smantana, -5 oua, -240g sunca, -5 castraveciori murati, -180g cascaval

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat clasic. Se framanta aluatul bine si se da putin la rece. Apoi se imparte aluatul in 2 parti, cu una se imbraca o forma tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita in cateva locuri. Se da tava la cuptorul incalzit , timp de 10 minute. Apoi se scoate si se pune umplutura.
Umplutura:
Sunca, castraveciorii si cascavalul se toaca marunt si se amesteca cu ouale, smantana si faina dizolvata in lapte. Se pune amestecul peste coca. Se acopera tarta cu un capac de aluat (cea de-a doua parte) si se coace la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Se curata și se taie morcovii, se încălzește o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, gatitim

3 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Tarta cu legume si sunca

Tarta cu legume si sunca

Se caleste 10min mazarea cu morcov, se adauga sunca taiata cubulete apoi branza feta, busuioc, piperul.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -425g faina
  • -225g unt sau margarina
  • -1 si 1/2 ou
  • -3 linguri de apa
  • -sare dupa gust
  • Pentru umplutura:
  • -75g faina dizolvata in 375ml lapte
  • -3 linguri de smantana
  • -5 oua
  • -240g sunca
  • -5 castraveciori murati
  • -180g cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

bun aperitiv!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata