autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Tarta cu telemea si rosii

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:, , 1. 400 gr aluat de foietaj, 2. 350 gr telemea de oaie scursa bine, 3. 300 gr smantana, 4. 2 oua, 5. 2-3 rosii, 6. piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Ochii vad, burtica pofteste :) . Cand am vazut zilele trecute tarta aceasta la Edith am stiut ca va sta curand si pe masa noastra. Rosiile incep sa prinda gust si culoare, taranii ne imbie cu branza proaspata, asa ca nu am stat pe ganduri.

Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile (foto 4). Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat.

Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu telemea si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Trandafiri cu branza sarata

Trandafiri cu branza sarata

Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La

11 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Harastasan , 14 octombrie 2014

    Va rog sa-mi spuneti si mie cum se foloseste aluatul foietaj congelat? Mie imi iese foarte nasol...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 august 2014

    Sigur am sa o incerc ca prea fain arata ! Si e asa de usor de facut...

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 19 august 2014

    Sigur am sa o incerc ca prea fain arata ! Si e asa de usor de facut...

    • Fara foto

      Gianina Mihalache Cojocaru , 27 iulie 2014

      Este mai usor asa. Aluatul de tarta cere timp pt a-l face!

    • Fara foto

      Gheorghe Constantin , 24 iulie 2014

      De ce aluat congelat? Proaspat nu este mai bun oare?

    • Raducu_Bardos

      Raducu_Bardos (Chef de cuisine) , 03 martie 2014

      o fac si eu

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 03 martie 2014

      sigur am so fac si eu si poate mai adaug cate ceva .......

    • Fara foto

      Simona Pascu , 10 februarie 2014

      cred ca e foarte buna....

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      Excelenta!!!!!!!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Delicioasa!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:
  • 1. 400 gr aluat de foietaj
  • 2. 350 gr telemea de oaie scursa bine
  • 3. 300 gr smantana
  • 4. 2 oua
  • 5. 2-3 rosii
  • 6. piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sidy (Chef de cuisine)

Sigur am sa o incerc ca prea fain arata ! Si e asa de usor de facut...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor